ממשיך הסכסוך בין ארגון נשות הכותל לבין רב הכותל. היום (חמישי) התלוננו נשות הכותל על מעשי התנכלות מצד רשויות הכותל כנגד הנשים מזרמי היהדות הרפורמית והקונסרסטיבית.
מארגון נשות הכותל נמסר כי: ״רב הכותל לא בוחל בשום אמצעים למנוע מנשים קריאה בתורה בכותל. הבוקר עם הגעתן של למעלה מ120 נשות הכותל לכותל לתפילת ראש חודש כסלו, התגלתה לעיניהן תפאורה חדשה: בכניסה הדרומית לכותל הוצבו מחסומים מטעם הקרן למורשת הכותל".
לשאלתן לפשר העניין, השיבו להן שהמחסומים יפורקו בשעה 09:00. בנוסף מנעו המאבטחים את כניסתה לכותל של רחל כהן ישורון, חברת הנהלת הארגון, שסירבה לעבור חיפוש גופני בלתי חוקי, בשל החשד לטענתם כי היא נושאת על גופה ספר תורה. כמו כן, נחסמה כניסתו של חבר הארגון שניסה להכניס ספר תורה לכותל, לטובת התפילה.
לזלי זקס מנכ"לית נשות הכותל: "אנחנו חיות בעולם שבו מתבצע חיפוש גופני משפיל לנשים יהודיות במטרה למנוע מהן קריאה בספר תורה, רק משום שממשלת ישראל מניחה לגורמים הקיצוניים ביותר להדיר, להפלות ולהשתיק נשים בכותל. חיפוש גופני היום ועונשי מאסר מחר לא ירתיעו אותנו מהמשך המאבק על יהדות שפויה ללא כפייה דתית במדינת ישראל. ההוראה לבצע בנו חיפוש גופני היא צעד נוסף במדרון מדינת ההלכה. זוהי יריקה בפניהן של נשים יהודיות ופגיעה קשה בעקרון השוויון המגדרי וחופש המצפון והדת של כל ישראלי וישראלית".
עוד באתר:
מזג אוויר: השמיים נפתחים בסערה
"ח"כ מהבית היהודי תקף מינית 5-6 נשים"
עו"ד אורלי ארז לחובסקי, היועצת המשפטית לנשות הכותל, מסרה בתגובה: ״לפי חוק סמכויות לשם שמירה על בטחון הציבור, למאבטחים יש סמכות לבצע חיפוש גופני רק לשם שמירה על בטחון הציבור או כשמדובר במקום בו יש חשש לפעילות חבלנית עוינת״.
תגובת הקרן למורשת הכותל: ״בעצה עם גורמי הבטחון ובתיאום מלא עם המשטרה ננקטו הבוקר מספר צעדים שנועדו למנוע מהומות ואירועים של הפרות סדר וחלילה אלימות ברחבת הכותל המערבי. אנו מברכים על הצלחת פעילות זו, שמנעה אלימות בכותל המערבי ומצרים על הנסיונות החוזרים ונשנים מידי חודש ליצור פרובוקציות מיותרות. יש לתת לראש הממשלה את הזמן לחפש פתרון ראוי שישמור על קדושת הכותל וימנע אלימות ברחבת הכותל״.