בטבעת זו: אמצעי תשלום חדש ומפתיע

חברת OTI הישראלית פיתחה טבעת המאפשרת להשתמש בה כאמצעי תשלום לעסקאות אשראי כדוגמה ליכולות הטכנולוגיות של החברה

הטבעת של חברת OTI // צילום: יח"צ // הטבעת של חברת OTI // צילום: יח"צ

חברת הפינטק הישראלית (OTI (On Track Innovations המפתחת ומשווקת טכנולוגיות לביצוע תשלומים השיקה טבעת המאפשרת לעונד אותה, לבצע מגוון תשלומים במקום בכרטיס אשראי. הטבעת עשויה מכסף ומשובצת אבן שוהם, ומוטמעת בה טכנולוגיית PayEnable החדשנית שפיתחה OTI במרכז הפיתוח שלה בראש פינה. בין היתר יכולה הטבעת לשמש לביצוע תשלום מאובטח, בקרת תנועה מבוססת gyro והתרעות לטלפון חכם. 

הטבעת, שזכתה לשם ״The Ring of Things״, היא דוגמא חיה לרבגוניות של פלטפורמת  PayEnable של OTI  שיכולה להפוך חפצים פשוטים להתקני תשלום חכמים. בין התעשיות שיכולות להפיק תועלת מהשימוש בטכנולוגיה החדשה נכללות תעשיית התכשיטים, אופנה, רכב, בנקאות, נסיעות, בית חכם ובידור.

PayEnable מפשטת את התהליך המסובך והיקר העומד בפני יצרנים המנסים לשלב במוצריהם את אופציית אמצעי התשלום באופן עצמאי. בשימוש בטכנולוגיה של OTI אף פותר עבורם את הקשיים הטכנולוגיים והרגולטוריים ובכך מהווה פתרון יעיל וזול ליצרנים המעוניינים להיכנס לשוק המחשוב הלביש עם מוצריהם. מוצרים כדוגמת ה"טבעת של הדברים" יכולים לתמוך במגוון רחב של יישומים, ביניהם, תשלום-ללא-מזומן, מועדוני לקוחות, כרטיסי מתנה ואפילו קידום מכירות בנקודות מכירה ואימות מותגים כנגד זיופים.

"מלהיב לקחת חלק במהפכת האינטרנט של הדברים", אמר מנכ"ל OTI , שלומי כהן. "המזעור של טכנולוגיית התשלום שפיתחנו וקלות השילוב שלה באביזרים לבישים אחרים, מתאימים לכל יצרן פריטי הלבשה הרוצה לשדרג את מוצריו כך שישמשו גם כאמצעי לתשלום מאובטח". 

בפיתוח הטבעת שילבה OTI כוחות עם חברת DigiSEq  הבריטית, שפלטפורמת ההנפקה שלה, מאפשרת ל- OTI שליטה ובקרה מלאה על תהליך הייצור ולוודא שההליך כולו יהיה מאובטח לכל אורכו. השת״פ מאפשר ללקוחות OTI לשלב את הטכנולוגיה החדשה במוצרים שונים במתקני הייצור שלהם, או בחנויות, ולצמצם עלויות תוך גמישות חסרת תקדים בייצור עצמו.

בתוך ה"טבעת של הדברים" משולבת פלטפורמת מחשב זעירה, בעלת יכולת זיהוי תנועה מדוייקת, והעברת נתונים גולמיים, או מעובדים בזמן אמת למכשיר חיצוני. הללו מאפשרים לטבעת לתקשר עם מגוון מכשירים חכמים אחרים, דוגמת מכשירי כף יד שונים, טלוויזיות חכמות, מערכות לבישות של מציאות מדומה וכד'. הטכנולוגיה המשולבת בטבעת, מאפשרת בקרת תנועה טבעית וחלקה ויישום בתשלומים, משחקים, כושר ועוד.

שוק התשלומים הלבישים, צפוי לצמוח ב- 177% בשנה מ-2015 ועד 2020, ולהגיע לסך עסקאות של 500 מיליארד דולר בשנה (עפ"י דו״ח Tractica).

עוד באתר:דיווח: צה"ל תקף בסוריה שיירה של החיזבאללהעובדים בלילה? עימדו על המשמרתמסתמן: באוקטובר - קולדפליי בישראלטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר