דרמה בהפועלים: סרוסי התפטר, ערן ימונה ליו"ר

יו"ר בנק הפועלים נאלץ לעזוב על רקע פרשת ציון קינן - שעליה לא דיווח • כתב באיגרת פרידה לעובדים: "מעולם לא חל עלי חטא הגאווה ולא התקרנפתי כשעמדו בפניי דילמות מוסריות" • עו"ד ערן ייכנס לתפקידו בינואר 2017

סרוסי ובעלת השליטה בבנק שרי אריסון בימים יפים יותר // צילום ארכיון: קוקו // סרוסי ובעלת השליטה בבנק שרי אריסון בימים יפים יותר // צילום ארכיון: קוקו

יממה סוערת בבנק הגדול במשק. יו"ר בנק הפועלים יאיר סרוסי התפטר אתמול בבוקר מתפקידו, כך אישר הבנק בדיווח מיוחד למשקיעים בבורסה. בשעות הערב כבר נודע כי מי שיחליף אותו הוא עו"ד עודד ערן, שייכנס לתפקידו בתחילת 2017. 

בהודעת הבנק שנמסרה לבורסה נמסר כי "יו"ר הדירקטוריון הודיע על התפטרותו על רקע האווירה והפרסומים בדבר האירועים האחרונים בבנק". בכך הגיעו לקיצן ההערכות בדבר מהלך זה שעלו בכלי התקשורת בימים האחרונים.

בשעות הערב נודע כי דירקטוריון בנק הפועלים החליט למנות את עודד ערן לכהונת יו"ר הבנק החל מ־1 לינואר 2017. בבנק ציינו כי עו"ד עודד ערן (61) הוא בעל תואר שני במשפטים ובספרות ומכהן כדירקטור בבנק הפועלים מאז חודש פברואר האחרון. יצוין כי המינוי של עו"ד ערן עדיין כפוף לקבלת הסכמתה של המפקחת על הבנקים. מכל מקום, החל מאתמול ועד סוף דצמבר יבצע ערן חפיפה עם היו"ר היוצא, יאיר סרוסי.

כזכור, סרוסי התפטר בעקבות לחצים שהופעלו עליו לאחר שלא דיווח על פרשת התלונה על הטרדה מינית לכאורה נגד המנכ"ל הקודם, ציון קינן. 

עו"ד עודד ערן  //  צילום ארכיון: אסנת קרסננסקי

באותה פרשה השתמש הבנק בשירותיו של השופט בדימוס בבית הדין הארצי לענייני עבודה סטיב אדלר. דו"ח שהכין על הפרשה נותר חסוי והנושא לא דווח לדירקטוריון הבנק, כמו גם לפיקוח על הבנקים, לציבור המשקיעים ולרשות ניירות ערך.

בכך הגיעו לכדי מיצוי הלחצים שהופעלו על סרוסי לסיים את תפקידו, ככל הידוע, מצד בעלת השליטה בבנק שרי אריסון. 

סרוסי שיגר אתמול איגרת לעובדי הבנק ובה רמז על מה שעבר עליו בימים האחרונים. "לאורך כל שנות פעילותי בבנק קיבלתי תמיד אחריות ונתתי גיבוי לעשייה ללא מורא. נתתי ביטחון להנהלה לבוא עם תוכניות ומוצרים חדשים, וכן לקחת סיכונים מחושבים כדי לצמוח. כל זאת תוך שתמיד שמרתי על ערכיי". עוד הוסיף כי "מעולם לא חל עלי חטא הגאווה ולא התקרנפתי כשעמדו בפניי דילמות מוסריות". 

סרוסי ציין כי "בנקודת הסיום חשוב לי לומר לכם בצורה פתוחה, כי כל האירועים בבנק תמיד טופלו על ידי בצורה אחראית ואכפתית... פעולותיי תמיד היו לטובת הבנק, לקוחותיו ועובדיו. עשיתי רבות לשיפור התרבות הארגונית בבנק מתוך תחושה של כבוד לעובדות ולעובדים". בסיום האיגרת כתב: "והעיקר, שתזכרו תמיד להיות בני אדם".

סרוסי צירף אל האיגרת ששלח לעובדי הבנק גם מצגת שבה הראה כי רווחי הבנק עלו במהלך 7.5 שנות כהונתו כיו"ר הבנק בשיעור חד. עוד הוסיף במכתבו כי "אני עוזב כשהמניה בשיאה, וכשהתשואה לבעלי ההון בתקופה עומדת על 132 אחוזים - כשהיא גבוהה מהרבה ממקבילינו בשוק".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר