ביטולי טיסות והאשמות: מחריף המשבר באל על

נוסעים התבשרו ברגע האחרון על ביטול טיסות לבנגקוק ולהונג קונג • החברה: "פנינו ל־10 טייסים" • הוועד: "היו טייסים זמינים - הם פוגעים בנוסעים"

מטוס אל על. הרבה נוסעים גם במהלך החורף?, צילום: יוסי זליגר

מחריף המשבר בין טייסי חברת אל על להנהלת החברה: על רקע עיצומי הטייסים, שהובילו אתמול לביטולי טיסות לבנגקוק ולהונג קונג, הצדדים שוב התנצחו והאשימו זה את זה. 

מגישה: ליטל שמש // צילום: דורון פרסאוד // איפור: רונה בן עזרא

החברה הודיעה אמש לנוסעיה כי "בשל חוסר יכולת לאייש טיסות עקב עיצומי הטייסים, בוטלו הערב טיסה 81 לבנגקוק וטיסת החזור 82. החברה תשיב לנוסעים את כספם. עיצומי הטייסים פוגעים בפעילות התקינה בחברה. צר לנו על הפגיעה בנוסעים, אך אין בידינו כל ברירה אלא להחזיר את הסדר על כנו ואת החברה לפעילות סדירה". עוד טיסה שבוטלה היא להונג קונג. 

לפי גירסת החברה, ניסיון להחליף את הטייס בתשעה טייסים אחרים לא צלח. מוועד טייסי אל על נמסר בתגובה כי "חבל שהנהלת אל על, בהוראת בעלת השליטה, שוב ממשיכים להטעות את הציבור. גם הפעם, בדיוק כמו בשאר הטיסות שהנהלת אל על החליטה לבטל השבוע, היו טייסים זמינים להוציא את הטיסות. הפעם עברה ההנהלה כל גבול בשקריה משום שהיו גם שני חברי הנהלה, טייסים בצי 744, שהיו כשירים וזמינים ויכלו גם הם להפעיל את הטיסה. העובדה שהנהלת החברה בחרה לא להציבם לטיסה מעלה חשד לחבלה בזדון וממשיכה לפגוע פגיעה אנושה בנוסעים ובחברה". בהנהלה לא הגיבו לדברים. 

בין הנהלת החברה ובין הטייסים מתנהל משא ומתן זה כמה חודשים. המחלוקת נעה בין השאר סביב דרישתם של הטייסים שיוצאים לטיסות לא מתוכננות לשוב כנוסעים, ולא להמתין ביעד יום או יומיים עד שיוכלו להטיס בעצמם מטוס פנוי, כפי שדורשת החברה. 

על פי דיווח שפורסם אתמול ב"ישראל היום", אחת התוכניות הנשקלות על ידי אל על היא להחכיר את כל מטוסיה ב"חכירה יבשה", כלומר ללא צוותים, לחברות ליסינג זרות, ולחכור מהן בחזרה את המטוסים ב"חכירה רטובה", כלומר עם צוותים זרים, וכך להתגבר על המשבר. 

בעקבות הפרסום ב"ישראל היום" על המניעים למאבק נמסר מוועד הטייסים כי "קצין ראשון מרוויח כ־20 אלף שקלים. בכלל, מדובר באבסורד. המשכורות הגבוהות של הטייסים הן תוצר של ההנהלה, שמבקשת מהם לעבוד פי 2 ופי 3 לעומת טייסים מקבילים בעולם התעופה. וכל זה עוד לפני שדיברנו על שכר ההנהלה הגבוה מאוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר