כשאנג'ל סאלון מהפיליפינים נולדה, דאגו מאד הוריה סיפרס ודייל, בגלל שלא שמעו את בתם בוכה. אבל רק כעבור חמישה ימים הם הבינו את חומרת המצב והבת הטרייה נלקחה לבית חולים אחר. אצל התינוקת התגלתה אצלה מחלה בשם אנספלוסל – מצב נדיר של בקע במוח, שהוביל לגידול מאסיבי בפניה. הבקע נפוץ בעיקר באזור דרום מזרח אסיה והוא נוצר כאשר הגולגולת והרקמה העוטפת את המוח לא נשלמים טרם הלידה.
"כשראיתי אותה לראשונה, בכיתי בלי סוף", אמרה האם סיפרס. "בכיתי בכל פעם שהבטתי בה והאשמתי את עצמי על המצב שלה", הוסיפה.
חלפו ארבעה חודשים והוריה גייסו סכום של 5,500 דולר בשביל לבצע בבתם ניתוח בבית חולים בפיליפינים. אך למרות שהניתוח הצליח לעצור מהמוח "להישפך" לתוך הבקע, הגידול שנוצר בפניה הסתיר את רוב רובה של עינה השמאלית, הקשה עליה בנשימה ובשינה והפריע לה לשחק עם ילדים אחרים.
עוד באתר:
ג'וליאני: "ההסכם עם איראן אינו מחייב את טראמפ"
גם ההצקות לא איחרו לבוא - שמה הנרדף של אנג'ל היה "מפלצת". יום בהיר אחד ניגש אל אנג'ל ילד אחר וקרא לה בפניה בכינוי הנורא. אנג'ל האמיצה טפחה בתגובה על גבו של הילד ואמרה לו באצילות "שלום". אימה סיפלס, שחזתה באירוע, סיפרה כי נדהמה מתגובת בתה. "אני כל כך גאה בה", אמרה.
עד שמלאו לאנג'ל 4 שנים, הצליחו הוריה לגייס סכום נוסף של 8,000 דולר כדי להסיר את הגידול באופן סופי. בני הזוג הופנו לארגון ללא מטרות רווח בשם children first foundation, שמטרתו לשנות את חייהם של ילדים לטובה, ולקבוצה של מנתחים מתנדבים מאוסטרליה וניו זילנד הנקראת בשם "אינטרפלאסט" הפועלת באזור הפיליפינים.
המנתחים המליצו להטיס את הילדה לאוסטרליה לניתוח מסובך שנמשך כארבע שעות. וולטר פלאפר, המנתח הראשי, חתך את הגידול (משקלו 200 גרם) מפניה ואחר כך השתמש בעצם מהירך שלה כדי לסתום את החור שנפער בפניה עקב הסרת הגידול. הניתוח הצליח ולראשונה בחייה ראתה אנג'ל בבהירות.
לאחר הניתוח יצאה המשפחה לחגוג את המאורע. "הזמנו ילדים מהשכונה שלנו וקרובי משפחה. היא כל כך שמחה", אמרה האם. בעוד מספר חודשים, לאחר שתתאושש לחלוטין מהניתוח הקשה, תעבור אנג'ל ניתוח נוסף (שלישי בחייה) שיעצב את אפה.