אף על פי שלא שיחק מאז סוף חודש ספטמבר בגלל פציעה, ארמנדו סאדיקו יהיה בסגל של נבחרת אלבניה כשזו תארח את ישראל במוצ"ש ואולי אף ייכלל בהרכב הפותח. לתשומת ליבו של אלישע לוי.
בכל זאת, מדובר במלך שערי הנבחרת, בחלוץ הטוב ביותר שמחזיק המאמן ג'יאני דה ביאסי ובשחקן ששמו חקוק בספרי ההיסטוריה של הכדורגל האלבני כמי שכבש את שער הניצחון ההיסטורי נגד רומניה ביורו 2016. "הניצחון הזה מוקדש לכם, לעם האלבני, כתב בסיום אותו משחק בעמוד הפייסבוק, "אני גאה לייצג את הדגל ואתן את כולי בכל הזדמנות".
את הצ'אנס הראשון קיבל סאדיקו בפברואר 2012 באדיבותו של המאמן האיטלקי. את השער הראשון כבש רק שבעה חודשים לאחר מכן, במוקדמות מונדיאל 2014 נגד קפריסין, ולאחריו נאלץ להמתין עוד כשלוש שנים עד הכיבוש הבא. למעשה, מתוך שבעת שעריו בנבחרת, חמישה הגיעו מאז מארס 2016. באופן טבעי, השער מול הרומנים שינה את מעמדו, אבל גם לדברים שאמר אחריו חלק מרכזי בפריצה הגדולה. "כריסטיאנו רונאלדו הוא השחקן הטוב בעולם, הוא האליל שלי", הכריז אז סאדיקו. חלוץ פורטוגל סבל ממשבר מול התקשורת, והיה זה מפתיע שברגע הגדול בחייו בחר האלבני להתייצב לצידו. "הוא עייף, האיש זכה בליגת האלופות ושיחק 50 משחקים העונה, תניחו לו". סאדיקו צדק, רונאלדו אכן קרס בגמר, אבל שניהם יצאו מהטורניר כמנצחים הגדולים.
קרע רשתות, קרע שופט
על אף ההערצה הגלויה לכוכב ריאל, שמו של חלוץ פ.צ ציריך מסגיר את זהות אליל אביו. בתקווה שיהפוך לכדורגלן, בחר לפני 25 שנים האבא לקרוא לבנו על שם דייגו ארמנדו מראדונה. הכל עבד לפי התוכניות והכישרון אכן קרע רשתות בליגה המקומית, אולם ב־2010 נדמה היה שהקריירה הגיעה למבוי סתום. באחד ממשחקי קבוצתו אלבסני סאדיקו קילל והכה את השופט הראשי. ההתאחדות השעתה אותו לכל החיים מהליגה המקומית.
למזלו, לא נמנע ממנו לעבור לליגה אחרת וכך נחת, בגיל 20, בשווייץ. עם שם מוכתם ורזומה אפסי כמעט, החלוץ הכישרוני פתח דף חדש בלוקרנו הקטנה מליגת המשנה. 28 שערים בשנה וחצי שלחו אותו ללוגאנו ומשם התקדם ב־2014 לציריך. מאז עבר פציעה קשה בברך שהשביתה אותו לחצי שנה והשאלה לקבוצת ואדוז, לדבריו כדי לצבור דקות משחק וביטחון.
הקיץ, לאחר היורו החלומי, חזר לציריך ופתח עונה עם ארבעה שערים בשבעה מחזורי הפתיחה. בנבחרת כבש מול מקדוניה בקמפיין הנוכחי, ואצל דה ביאסי הוא מתופקד כאיש המרכזי מאחורי החלוצים במערך של 4:3:3. כאמור, בחודשיים האחרונים לא שיחק בגלל פציעה, אבל אלבניה לא יכולה להרשות לעצמה לוותר על שחקן שחייב את הקריירה שלו לרונאלדו ולמראדונה.