ועדת העבודה והרווחה, בראשות ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), אישרה לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של ח"כ רחל עזריה להסדרת הפיקוח על ההרכב התזונתי של ארוחות הצהריים של 400 אלף ילדים בצהרונים ובמעונות היום.
לפי הצעת החוק של עזריה, משרד הבריאות יפקח על ההרכב התזונתי של ארוחות הצהריים בצהרונים. "ילדינו אוכלים את הארוחה המרכזית שלהם בצהרון ועל המדינה לקחת אחריות ולדאוג שהמזון יהיה בריא", אמרה עזריה.
בהתאם להצעת החוק, העסקת קייטרינג לצהרונים תותנה בקבלת רישיון משרד הבריאות על איכות התזונה לפי פרמטרים שיקבע משרד הבריאות. הקייטרינג יעסיק תזונאית לצורך בניית תפריט בריאותי. בנוסף, ייקבע הרכב תזונתי מחייב: על האוכל להיות מאוזן מבחינה תזונתית. יופחתו ערכי השמן, המלח והסוכר, התפריט יהיה עשיר בירקות ויתקיים איזון בין אבות המזון. מעתה ואילך הוראות משרד הבריאות לגבי ההרכב התזונתי יחייבו את כל הצהרונים ומעונות היום.
בישראל יש כיום 6,000 צהרונים מוכרים על ידי משרדי הכלכלה והחינוך, שבהם פועלים יותר מ־100 ספקי קייטרינג שונים, המאכילים בין 10 ל־35 ילדים בכיתה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו