1. למכבי ת"א היו בעבר שבעה מאמנים זרים מדויל פארק ב־1975 עד ז'אן טבק ב־2016. להם תמיד היו עוזרים ישראלים, כי מישהו צריך להעביר מסרים למאמן ולהיות איש אמונה של ההנהלה בצוות המקצועי.
עד השבוע מונו פעמיים עוזרים זרים. בקיץ 1987 נפרדה הקבוצה מצביקה שרף ועוזרו יאיר שרון, וההנהלה חיפשה עוזר אמריקני לרלף קליין ז"ל. ברוס ויקטור, שעבר את מבחני הקבלה, מונה לתפקיד אבל עד מהרה התברר כחתול בשק. השחקנים קראו לו "קוץ" במקום Coach, ובאחד האימונים קני בארלו, בדרך כלל אי של שקט ויציבות, שלח לעברו כדור שפגע בפרצופו. בפברואר 1988 ויקטור נשלח הביתה עם כרטיס בכיוון אחד ושרון חזר לעמדת העוזר.
בקיץ 2001 הפתיע דיוויד בלאט כשלקח למשרת העוזר את צ'ארלס בארטון, מי שאימן בזמנו את נבחרת שבדיה. במועדון שבו חמש פעמים עוזר המאמן או דמות אחרת במערכת ירשו את המאמן עם פיטוריו, בלאט רצה שקט וביטחון בגבו ו"צ'ארלי", אחרי כוס יין לאחר משחקים, ידע גם להגן על מאמנו בתקשורת.
2. ייתכן שעוזר המאמן החדש, טים פנינג, ביצע עבודה מקצועית ראויה בנלסון ג'איינטס מניו זילנד, וכן כעוזר מאמן בדלאוור מליגת הפיתוח של האן.בי.אי. אי אפשר לזלזל בכדורסל הניו־זילנדי, שבכל ארבע שנים מגיע לאליפות עולם. אבל מכבי ת"א היתה זקוקה לעוזר מאמן בכיר שמכיר את היורוליג ולא למישהו שהתחבב על ניקולה וויציץ' ואבי אבן במחנות הקיץ בלאס וגאס. הרי רמי הדר וליאור ליובין לא מכירים את קבוצות המפעל האירופי הבכיר ולא התנסו גם במסגרות אירופיות אחרות.
אם וויצ'יץ' לא חפץ בדמות מקצועית מקומית - ויש כאלה לא מעט - אפשר היה להביא עוזר מאמן אירופי שהתנסה כבר ביורוליג. בורקו ראדוביץ', למשל, עוזר מאמן הכוכב האדום בלגרד בשלוש השנים האחרונות ושחקן הקבוצה בעבר.
פנינג, כלשון הודעת מכבי, יהיה אחראי ל"ניתוחי הווידאו של הקבוצה ושל היריבות ולשימוש בסטטיסטיקות מתקדמות". עם זאת, כרגע יש במכבי שלושה שאחראים לתחום הזה: אבי אבן ויאיר שבח ממחלקת הסקאוטינג ווליקו פרוביץ' הקרואטי, שהחליף בזמנו את אורן אהרוני בעירוני ר"ג כדי לשמור מקרוב על "התכשיט" דרגאן בנדר, ואחרי שפוטר מר"ג הפך להיות "כלבויניק" בממלכה של ניקולה. הרי צריך לדאוג לחברים.