יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן (הליכוד), התייחס היום (שבת) לרצח יצחק רבין ז"ל ואמר כי "הרצח לא היה רצח פוליטי. זה רצח שנעשה בידי אדם שרצה לעצור תהליכים, אבל לא קשור לפוליטיקאים". עוד אמר יו"ר הקואליציה כי גם 20 שנה מאוחר יותר, "על המדינה לממן את העצרת לזכרו של רבין", זאת על רקע ההודעה על ביטול העצרת מפאת אי יכולת לגייס את הסכום הדרום לקיום העצרת, 21 שנים אחרי הרצח.
צילום: שמואל בוכריס
בנוגע לסוגיית ביטול תאגיד השידור הציבורי, אמר: "אני לא רואה תרחיש שבו התאגיד לא ייסגר לבסוף. התאגיד מורכב מ'שמאלנים באופן מובהק' שרוצים לממש את האג'נדה שלהם. בדקנו את הפייסבוק של עובדים בתאגיד. אפרסם את כל מה שהם כתבו. התאגיד יהיה אנטי-ממשלתי באופן מובהק. אני בקשר רציף וטוב עם ראש הממשלה. הקביעה הסופית היא של ראש הממשלה ואני מכבד את זה". ביטן גם יצא בביקורת גלויה כלפי התקשורת ואמר כי זו "מתעסקת בתאגיד באופן אובססיבי, התעסקות סובייטית. אתם עושים את זה בגלל החברים שלכם בתאגיד. אנחנו לא מפחדים מהתקשורת, למדנו לחיות עם תקשורת נגדנו". לדבריו "רשות השידור תמשיך להתקיים, תהיה בה התייעלות והכספים שהושקעו בתאגיד יעברו אליה כך שלא יהיה בזבוז כספים".
התבטאויותיו של ביטן זכו במהרה לתגובות חריפות. "רצח רבין היה אבי האבות של רצח פוליטי, אין יותר ממנו", אמר ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני), "הוא נועד לסכל תהליך פוליטי ואכן הצליח. הקרב על אוסלו הוכרע בשלש יריות אקדח. חזון השלום, עם זאת, עדיין חי, ורבים מאד בקרבנו ממשיכים להילחם עליו ולמענו".
מזכ"ל מפלגת העבודה וסגן יו"ר הכנסת, ח"כ חיליק בר, התייחס גם הוא לדברי ביטן ואמר כי "ליגאל עמיר אמנם לא היה פייסבוק לחטט בו - אבל לא צריך להיות יו"ר קואליציה כדי להבין שמדובר ברצח פוליטי באופן הכי מובהק שיש. לרצח קדמה הסתה מאורגנת, שנאה, רדיפה של הימין הקיצוני, סימון מטרות וקריאות בוגד", אמר בר והוסיף כי "אותה שנאה, רדיפה, סימון והסתה קיימת בדיוק גם היום - נגד עיתונאים, שופטים, קצינים וכל מי שחושב אחרת מהממשלה. רק בגלל זה חייבים לבוא הערב לכיכר ולהילחם על הדמוקרטיה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו