"מעצר המחוקקים בטורקיה - מדאיג"

גל של גינויים במדינות אירופה כנגד אנקרה בעקבות מעצרם של מנהיגי מפלגת האופוזיציה הכורדית במדינה • גרמניה קראה לשגריר הטורקי לשיחת נזיפה, צרפת פרסמה הודעת גינוי והאיחוד האירופי החזיר את נציגו באנקרה להתייעצות

מנהיגי המפלגה הכורדית שנעצרו בטורקיה // צילום: רויטרס // מנהיגי המפלגה הכורדית שנעצרו בטורקיה // צילום: רויטרס

אירופה מגיבה בזעם על מעצרם של מנהיגי מפלגת העם הדמוקרטית בטורקיה. וולטר שטיינמאייר, שר החוץ הגרמני, זימן את שגריר טורקיה לשיחת נזיפה . 

המדינה גם פרסמה הודעת גינוי חריפה בה נכתב: "המעצרים הליליים של פוליטיקאים ומחוקקים ממפלגת העם הדמוקרטית מיצצגים עוד הסלמה דרסטית של המצב הקשה בטורקיה", נאמר בהודעה אותה הקריא דובר משרד החוץ, סווסאן צ'בלי.

גם משרד החוץ הצרפתי פרסם הודעת גינוי דומה. האיחוד האירופי הודיע כי הוא מודאג מאוד מההתפתחויות בטורקיה והחזיר את נציג האיחוד האירופי באנקרה לשיחת עדכון עם מזכירת החוץ של האיחוד, פדריקה מוגריני.

לפנות בוקר פשטה המשטרה על בתיהם של מנהיגי מפלגת העם הדמוקרטית, מפלגת המיעוט הכורדי בטורקיה, ועצרה את שני ראשיה, סלאחטין דמירטאס ופגין יוקסקדג. 

סוכנות הידיעות הממשלתית אנדולו דיווחה כי המעצרים הגיעו לאחר ששני המנהיגים סירבו להעיד בפני התובע הממשלתי על חלקם בעבירות הסתה לטרור, בהן מאשימה הממשלה הטורקית את המפלגה. עורכי הדין של המפלגה מסרו כי לפחות עוד 13 חברי פרלמנט נוספים מטעם המפלגה נעצרו במהלך פשיטות דומות.

מפלגת העם הדמוקרטית היא המפלגה השלישית בגודלה בטורקיה ומהווה קואליציה של בדלנים כורדים, ליברלים הסולדים מהאופוזיציה הטורקית וסוציאליסטים. המפלגה מחזיקה ב-59 מושבים בפרלמנט. בשבוע שעבר נודע כי 55 מתוך חברי הפרלמנט של המפלגה איבדו את חסינותם הפרלמנטרית בעקבות "חשד להסתה לטרור".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר