ספרד: מחאת הורים נגד שיעורי הבית

הסיבה: בתי הספר נוטים לתת "יותר מדי" שיעורי בית בסופי השבוע • ההורים: "מדובר בנטל כבד מדי"

שיעורי בית. אולי צריך לשנות את השיטה? אילוסטרציה , GettyImages
שיעורי בית. אולי צריך לשנות את השיטה? אילוסטרציה, צילום: GettyImages

קונפדרציה ספרדית, המייצגת כ־12 אלף עמותות הורים במדינה, יוצאת בקריאה מעניינת להורים שילדיהם לומדים בבתי ספר ממלכתיים שלא להכין את שיעורי הבית הניתנים בסופי השבוע לאורך חודש נובמבר. הסיבה: בתי הספר נוטים לתת "יותר מדי" שיעורי בית בסופי השבוע.

הכמות הרבה של שיעורי הבית היא נקודה כואבת עבור הורים רבים במדינה, הטוענים כי מדובר בנטל כבד למדי, המציב לחץ רב על תלמידים ונוגס מהותית בזמן האיכות המשפחתי. 

על רקע זה, הקונפדרציה הספרדית של ארגון האימהות והאבות של התלמידים (Ceapa) החליטה להרים את הכפפה. היא טוענת כי מדובר בהיקף כמותי "בלתי מתקבל על הדעת" של מטלות אלו, ולפיכך קוראת להורים שילדיהם לומדים בבתי ספר ממלכתיים להחרים את שיעורי הבית הניתנים בסופי השבוע במהלך חודש נובמבר. "המצב הנוכחי בלתי נסבל. איבדנו מהשכל הישר במדינה הזו בכל הנוגע לחינוך, שעה שזמנם הפנוי של נערים ונערות מקוצץ", מחה חוסה לואיס פאזוז, נשיא הקונפדרציה. 

מסתבר שיש לטענה זו על מה להתבסס: ממחקר של הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי מ־2012 עולה כי ילדים בספרד בגיל 15 עושים שיעורי בית כ־6.5 שעות בשבוע בממוצע, לעומת ממוצע של 4.9 שעות במדינות ה־OECD. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר