שלדון אדלסון, ד"ר מרים אדלסון, פרופ' אוריאל רייכמן ורעייתו נירה // צילום: עופר עמרם // שלדון אדלסון, ד"ר מרים אדלסון, פרופ' אוריאל רייכמן ורעייתו נירה // צילום: עופר עמרם

"אנחנו יכולים להשיג כל שנרצה, וזה תלוי בדבר אחד - יזמות"

רה"מ נאם אמש בחנוכת המבנה החדש של בית ספר ליזמות ע"ש אדלסון במרכז הבינתחומי • שלדון אדלסון: "חייבים לקחת סיכונים" • ד"ר מרים אדלסון: "עלינו ליצור עסקים נוספים כדי שישראל תשגשג"

"העתיד שלנו משתנה בגלל יזמות. כדי לשרוד ולשגשג עלינו להתגבר על בעיה פשוטה, והיא שאין מספיק יהודים בעולם. המספרים שלנו קטנים. ההיסטוריה מעדיפה עמים גדולים, ועלינו לפצות על המספר היחסי שלנו. תמיד פיצינו בעזרת המוח והאומץ שלנו, אבל אנחנו יכולים להשיג כל שנרצה וזה תלוי בדבר אחד - יזמות". כך אמר אמש רה"מ בנימין נתניהו בכנס חנוכת המבנה החדש של בית ספר ליזמות ע"ש ד"ר מרים ושלדון אדלסון במרכז הבינתחומי בהרצליה.

באירוע החגיגי השתתפו ד"ר מרים ושלדון אדלסון, נשיא ומייסד הבינתחומי הרצליה פרופ' אוריאל רייכמן, אורחים, חברי סגל ועשרות סטודנטים שלוקחים חלק בתוכניות יזמות של בית הספר, אשר פועל זה שלוש שנים. עוד אמר נתניהו: "זה תלוי ביכולת שלנו לאמץ את היכולות של האוכלוסייה שלנו לקיים יזמות וטכנולוגיה. עשינו רפורמות רבות כדי להפוך את ישראל לידידותית לעסקים ועלינו להמשיך. ללא כלכלה משגשגת אין לנו כלום". בנאומו התייחס רה"מ להחלטת אונסק"ו (ראו עמ' 03-02), וכן בירך את בני הזוג ד"ר מרים ושלדון אדלסון: "מה שאתם עושים עבור ישראל והעם היהודי ולמדע ולמטרות נוספות - כולם מטרה נאצלת". 

"יזם צריך אומץ"

במהלך הערב התקיים פאנל שבו סיפר שלדון אדלסון: "נשאלתי פעמים רבות אם נולדים יזמים או נעשים יזמים, והגעתי למסקנה שזהו שילוב של שני הדברים. אי אפשר ללמוד לקחת סיכונים. אתה חייב לקחת סיכון ולהיות מוכן לכישלון. חייבות להיות לך המוכנות והתשוקה לקום ולנסות שוב. זה הכרחי". רעייתו, ד"ר מרים אדלסון, הדגישה בדבריה כי "אחת התכונות החשובות שאתה צריך כיזם היא אומץ. ככל שעבר הזמן הבנו שאינך בהכרח נולד יזם, אלא שאפשר ללמוד מאחרים ולקחת סיכונים. עלינו ליצור עסקים נוספים כדי שישראל תשגשג". 

כהוקרה על פועלם, הגיש פרופ' רייכמן לד"ר מרים ושלדון אדלסון שי עם ברכות אישיות, מחווה שריגשה מאוד את הנוכחים במקום.

רה"מ בטקס, אמש. "העתיד שלנו משתנה בגלל יזמות" // צילום: אילן אסייג/הארץ

ביום ראשון הקרוב יתחילו את שנת הלימודים האקדמית מאות סטודנטים מהמרכז הבינתחומי בהרצליה בבניין החדש של בית ספר אדלסון ליזמות, שנחנך אמש. מדובר בבית ספר ראשון מסוגו בישראל, המספק ליזמים צעירים את הידע והכלים למימוש שאיפותיהם היזמיות. מייסדי בית הספר, בני הזוג ד"ר מרים ושלדון אדלסון, שמו להם למטרה לחנך דורות של יזמים ולהוביל את ישראל לצמיחה ולשגשוג, לקדם חדשנות ויזמות ישראלית בשווקים בינלאומיים ולהנחיל דפוסי חשיבה יזמיים בהנהגה העסקית והכלכלית בישראל.

מוקדם יותר אתמול סיפר שלדון אדלסון כיצד לאורך כל 60 שנות הקריירה העסקית שלו מרבית היזמויות שלו היו קשורות לתיירות. את דבריו השמיע אדלסון בפני באי כנס תעשיית התיירות העולמית, שנערך במרכז פרס לשלום. באורחים היה אפשר למצוא בכירים בתעשיית התיירות העולמית וברשתות בתי מלון מובילות, שהגיעו לכנס כדי לבחון שיתופי פעולה והשקעות בחברות הזנק ישראליות בתחום התיירות. 

אחד מעובדיו לשעבר של אדלסון ראיין אותו על אודות דרכו מבוסטון, דרך טקסס ולאס וגאס ועד למיזמי הענק שהקים באחד האיים של מקאו. בפנייה לסטארטאפיסטים הישראלים הציע להם אדלסון: בכל פעם שניגשים למשא ומתן, צריך לבוא מוכנים לסגת לחלוטין מהעיסקה. "הבוקר נתתי לאנשיי הוראה לעשות בדיוק את זה", סיפר, בהתייחסו לבנייה של איצטדיון ספורט בלאס וגאס שיוכל לשמש גם למופעי מוסיקה ולפסטיבלים של אמנויות לחימה. "גם בטכנולוגיה הייתי יזם. אני ייסדתי את קומדקס", ציין.

בכינוס הציגה יסמין לוקץ' את מיזם ICON - ארגון פילנתרופי התנדבותי בעמק הסיליקון שנועד לסייע לחברות סטארט־אפ מישראל. "אם ארה"ב היא השוק שלכם, כדאי לכם להגיע לארה"ב. נוצרה כאן קהילה תומכת", ציינה לוקץ'. הנרשמים אינם נדרשים לשלם תשלום כלשהו, ומייצרים עבורם קהילה תומכת המבקשת לסייע לסטארט־אפים.

הכינוס נערך ביוזמת Innovel, מרכז חדשנות לטכנולוגיה בתיירות שיוצר קואליציה של חברות בינלאומיות בתחום התיירות המחפשות יחד פתרונות טכנולוגיים. לדברי היזם רום הנדלר, הכנס נועד לשפוך אור על תעשיית ה־Travel Tech הנמצאת בתנופה.

גילוי נאות: משפחת אדלסון היא הבעלים של החברה המחזיקה במניות "ישראל היום"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו