פחות משבועיים להכרעה במירוץ לנשיאות ארה"ב, ומועמד המפלגה הרפובליקנית דונלד טראמפ שיגר אמש ברכה מצולמת לכנס שערכו פעילי המפלגה בישראל. האירוע התקיים באולם בהר ציון, לא הרחק מחומות העיר העתיקה בירושלים.
"אני אוהב את ישראל ומלא הערכה לאמונה ולמסורת היהודית ויחד נהפוך שוב את ישראל וארה"ב לבטוחות יותר", אמר טראמפ לתומכיו בארץ, "הממשל שלי יעמוד לצד העם היהודי והמנהיגים הישראלים מול אויבים משותפים כמו איראן, שרוצים להרוס את ישראל".
באירוע הושמעו גם דברים שאמר סגנו המיועד של טראמפ, מייק פנס, ונכח בו יועצו של טראמפ דיויד פרידמן, שהתייחס להבטחת טראמפ להעביר את השגרירות האמריקנית לירושלים ואמר כי "כאשר ייכנס לבית הלבן, יבקש ממחלקת המדינה לעשות זאת ויפטר את מי שלא יבצע את הוראתו".
בתוך כך, קלינטון ממשיכה להוביל בסקרים, אך טראמפ יכול להתעודד מסקר של סוכנות בלומברג המעניק לו יתרון של שני אחוזים, 45 מול 43 לקלינטון, במדינת פלורידה החשובה. בסקר נוסף, שאותו ערך הארגון Remington Research, מוביל טרמאפ גם במדינת המפתח צפון קרוליינה ביתרון של 3%. בנוסף, טראמפ ממשיך להוביל בפער של כמה אחוזים באוהיו, אחת המדינות הקריטיות לניצחון בשל גודלה.
בנוסף, על פי הסקרים כמעט בכל מדינות המפתח, שיעור המצביעים למועמדי מחאה או שטרם גיבשו החלטה עומד על יותר מ־%10, שיעור שיכול למעשה להכריע את התוצאה. מכיוון שטראמפ שוב מוביל ככל הנראה בקרב העצמאיים, נראה כי קבוצה זו יכולה להוות את המפתח לניצחונו, בין היתר משום שמצביעים בלתי־מפלגתיים נוטים יותר לתמוך במי שמסמל שינוי. טראמפ, מעצם מועמדותו, מסמל שינוי, בעוד קלינטון מסמלת את המשך הסטטוס־קוו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו