הימים שאחרי חגי תשרי הם ימים מאתגרים. השיגרה כאן במלוא יומיומיותה ולמעט שבתות אין חופש אמיתי הנראה לעין. יום רודף יום ודומה ליום האתמול. אך יש גם מן הנחמה, שכן השיגרה מאפשרת נורמליזציה וקצב קבוע נותן בסיס למקצבים ססגוניים ועליזים. ועל כן אני מברכת אותה על שובה ומקדמת את פניה בחדוות יצירה.
אף על פי שביליתי במטבח שעות ארוכות במהלך החודש האחרון, הוא מואר באור סתווי ורך ואני ושגרתי שמחות ממראהו המוכר ונהנות לבלות בין הסירים והמחבתות. ומה יותר שגרתי מסלט ומפסטה?! אלא שרגע לפני שאני מערבבת קערה מזה וסיר מזה, זרועי מושטת אל סלסילת הפירות ומוצאת בה שקית גדושה אגוזי מלך היישר מן העץ, שהביאו מן המושב עומר ומיכל בביקורם בעיר הגדולה במהלך החג.
מפצחת, מקלפת, קולה וקוצצת. מתאימה לסלט רוטב פטרוזיליה עדין טעם ובו שפע אגוזים קצוצים, ולפסטה רוטב אגוזים עוצמתי היישר מסרדיניה. המעט שנשאר ניקד לחמניות תמרים מתוקות מפני שכנראה טרם נפרדתי לחלוטין מחגי תשרי הארוכים.
פוזילי א־לה נוצ'יה
רשימת חומרים ל־4 מנות:
• 1 חבילת אטריות פוזילי (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן
• 2/3 כוס שמן זית
• 1 כוס אגוזי מלך גרוסים
• 4 שיני שום כתושות
• 1 כוס מי בישול הפסטה
• 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
• פרמז'ן מגורר לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים קלות את האגוזים ואת השום.
2. מוסיפים מי בישול ופטרוזיליה קצוצה, מתבלים במלח ובפלפל גרוס ומבשלים מעט לסמיכות של רוטב.
3. מערבבים את הפסטה המבושלת עם הרוטב לפי הטעם והצורך, מפזרים פרמז'ן ומגישים מייד.
לחמניות אגוזים

לחמניות אגוזים // צילום: לירון אלמוג
רשימת חומרים ל־12 לחמניות:
• 1 כוס מים פושרים
• 1 ביצה טרופה
• 1/2 ק"ג קמח שמרים
• 1/3 כוס סילאן
• קורט מלח
• 50 גרם חמאה רכה
• 3 כפות ממרח אגוזים טבעי או ממרח שקדים טבעי
• 1/3 כוס תמר מג'הול קצוץ
• 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
סלט חיטה ואגוזי מלך

סלט חיטה ואגוזי מלך // צילום: לירון אלמוג
רשימת חומרים ל־4 מנות:
• 2 כוסות חיטה מבושלת לפי הוראות היצרן
• 8 יח' ארטישוק איטלקי חתוך לרבעים
• 2 כוסות פולי אדממה קפואים
• 2 יח' שלוטס קלופים וקצוצים דק דק
• 2 צרורות ארוגולה נקיים מגבעולים
• 1 כוס עשבי תיבול קצוצים
• 1 כוס גבינת פטה משובחת ומפוררת
• 1 כוס אגוזי מלך קלויים
לרוטב:
• 1 כוס עלי פטרוזיליה
• 1/2 כוס שמן זית
• 1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים
• 1 שן שום קלופה
• מיץ מ־1 לימון
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מבשלים את פולי האדממה על פי הוראות היצרן ומצננים.
2. טוחנים את כל מרכיבי הרוטב לרוטב חלק.
3. מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומגישים מייד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו