דובר צה"ל מסר כי היום (רביעי) בשעות הצהריים אירע ככל הנראה ירי לעבר כוח צה"ל באזור מטולה. חייל צה"ל נפצע קל מהירי, שבוצע משטח לבנון.
צילום: עופר פריימן, דוברות המרכז הרפואי זיו
הירי בוצע מרכב חולף לעבר כוח צה"ל מחטיבת גולני שעסק בפעילות שגרתית סמוך לגדר הגבול באזור רכס רמים. כוח צה"ל הגיב בירי, ובמהלך חילופי הירי שהתפתחו - זיהה הכוח פגיעה ברכב היורה.
החייל פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים זיו בצפת.
בחודש ינואר האחרון מטען רב עצמה הופעל כנגד כוחות צה"ל, שעסקו בפתיחת ציר במורדות המערביים של הר דב. במקום היו שני כלים כבדים של צה"ל, שהשיב באש ארטילרית. לא דווח על נפגעים בתקרית.
ארגון חיזבאללה לקח אחריות לאחר האירוע והודיע בחשבון הטוויטר שלו: "ביצענו פיצוץ של מטען גדול לעבר רכב צבאי ישראלי. החולייה שביצעה את הפיגוע קרויה על שם סמיר קונטאר". בתקשורת הלבנונית דיווחו כי חיזבאללה העלה כוננות ונערך לתגובה של צה"ל בעקבות ניסיון הפיגוע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו