בכל שנה, הפורום הכלכלי העולמי (WEF) מפרסם דו"ח על מצב הכלכלות בעולם. אחד המדדים הבולטים עליהם מסתכלים ב-WEF הוא חדשנות. ברכיב זה נלקחים בחשבון מרכיבים כמו איכות המחקר המדעי באוניברסיטאות, הוצאות עסקים על מחקר ופיתוח, שיתוף פעולה בין אוניברסיטאות ותעשייה, פטנטים ומספר מהנדסים ומדענים בכל מדינה.
המגזין הכלכלי "הביזנס אינסיידר" בחן את 15 המדינות שזכו לדרוג הגבוה ביותר במדד החדשנות.
מדד החדשנות של ה-WEF הפורום הכלכלי העולמי

מדד החדשנות
ישראל דורגה במקום השני בפורום הכלכלי העולמי, מקום אחד אחרי שוויץ ולפני פינלנד וארה"ב, וזכתה לדירוג 5.7. הכתב סם שיד, שביקר לאחרונה בישראל סיפר כי ישראל זוכה לכינוי הידוע - "אומת הסטרט-אפ" (Start up nation).
הכתב ציין כי החל מנובמבר הקרוב ישראל צפויה להעניק אשרות שהייה מיוחדות ליזמים מהעולם.
"ישראל מהווה מרכז מוביל לחברות סטארט-אפ ואבטחת סייבר, יזמים רבים צפויים ללמוד מאימפריית הסייבר המובילה בעולם", ציין סם שיד.
על המדינה המובילה בדירוג נכתב במגזין הכלכלי כי "לשוויץ יש את אחת המערכות האקולוגיות המוצלחות ביותר בעולם, תוך שילוב של מצוינות אקדמית ויכולת למשוך את הכישרונות הטובים ביותר".
עוד נכתב כי בשוויץ "לצד החברות הלאומיות המשגשגות, קיימת רשת צפופה של חברות קטנות ובינוניות עם מוניטין של איכות ושאיפה מתמדת לחדשנות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו