חברת המשקאות הקלים, "פפסי", הודיעה היום (שני) כי היא שמה לה למטרה להוריד את כמות הסוכר במשקאות שהיא מייצרת כחלק מהמאבק הגלובלי במחלת השמנת היתר.
בהודעה שפורסמה ממטה החברה בעיר ניו יורק נאמר כי עד שנת 2025 כשני שליש מהמשקאות של החברה יכילו 100 קלוריות או יותר מרכיבי הסוכר במשקאות החברה.
המהלך המתוכנן הוא חלק ממהלך כללי של ייצור משקאות זירו ומשקאות מופחתי קלוריות בעקבות הלחץ האדיר המופעל על החברות כמו "פפסי" ו"קוקה קולה". הלחץ מופעל על ידי ממשלות שונות בעולם המאשימות את היצרניות במגיפה של השמנת יתר וסוכרת.
ב"פפסי" מצהירים כי המטרה היא שאפתנית יותר מאשר הידע אותו הציבה לשנת 2020 – הפחתה של 25 אחוז בלבד בכמות הסוכר.
"המדע מתפתח" , אומר מוחמד קאן, המדען הראשי של חברת "פפסי". קאן המשיך ואמר לסוכנות רויטרס: "זה לא רק לשים פחות סוכר ופחות מתיקות של המשקה, זה אומר מבחינתנו להבין את הטעם שאנשים יעדיפו ושנוכל לגשת אליהם איתו".
ארגון הבריאות הבינלאומי המליץ החודש למסות סוכר במשקאות קלים כפי שבוצע בצרפת ומקסיקו, מהלך שעורר התנגדות רבה בקרב היצרניות.
"אילו צעדים טובים, אבל לנוכח התפרצות מגפת השמנת היתר, יש לעשות עוד". כך אמר לרויטרס, מנדי לובר, נשיא Ceres , ארגון שלא למטרות רווח הנלחם בתופעת השמנת היתר והסוכרת. לובר המשיך: "אם חברות מזון אינן שמות לב לתזונה נכונה, הם אינן מבינות את המסלול שאליו העולם הולך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו