סינגפור איירליינס, מחברות התעופה הטובות בעולם, בוחנת אפשרות להתחיל לטוס ישירות לישראל. לפי גורמים לא רשמיים ברשות שדות התעופה, היא הגישה בקשה לקבל אישורי נחיתה בישראל כבר בקיץ 2017, אולם אין עדיין ביטחון שהטיסות יתחילו כבר בקיץ זה.
חשוב לצייין כי כמה חברות תעופה הגישו בקשות מסוג זה, ועברו חודשים רבים בטרם מימשו את הבקשה שאושרה. בשנה האחרונה חל גידול משמעותי במספר הישראלים המגיעים לסינגפור, גידול המצדיק פתיחה של קו טיסות ישיר. בששת החודשים הראשונים של 2016 ביקרו בה יותר מעשרת ישראלים, בעוד בכל שנת 2015 הגיעו אליה יותר מ־15 אלף ישראלים.
סינגפור משמשת שער למדינות המזרח הרחוק וגם לטיסות המשך לאוסטרליה. לסינגפור אפשר להגיע היום באמצעות אתיופיאן איירליינס, רויאל ג'ורדניאן וטורקיש איירליינס, וגם בטיסות מאירופה.
סינגפור איירליינס מפעילה טיסות מאיסטנבול, מאמסטרדם, מברצלונה, מדיסלדורף, מלונדון, ממוסקבה, ממילאנו, ממינכן, ממנצ'סטר, מפאריס, מפרנקפורט, מציריך, מקופנהגן ומרומא. סינגפור אירליינס מטיסה ישראלים רבים דרך מגוון רחב של יעדים באירופה אל סינגפור ולמזרח הרחוק - ונחשבת לאחת מחברות התעופה הטובות ביותר בדירוגים בינלאומיים מובילים.
השוק הישראלי מפתה
החברה הסינגפורית תפרט את תוכניותיה לגבי ישראל בחודש הבא, כשיגיעו ארצה שלושה מנהלים בכירים הפועלים בשווייץ, האחראים גם לפעילות החברה בישראל. רנג'אן ג'אה, מנהל הפעילות של סינגפור אירליינס בשווייץ, דניאל פנקוני, מנהל תקשורת ומכירות בשווייץ, וג'סיקה פבריצי, מנהלת יחסי ציבור ושיווק בשווייץ. לחברה היתה נציגות עד שנת 2012, ומאז היא מטופלת על ידי חברת "אופן סקיי" בראשות אפרים פורטיס. צי המטוסים של חברת סינגפור איירליינס מונה 103 מטוסים, כאשר גילם הממוצע הוא 7.5 שנים והוא כולל מטוסי בואינג 777 בתצורות שונות ושורה של מטוסי איירבוס - ובהם גם חמישה מטוסים מהדגם הענק Airbus A380.
עם זאת, בחודש שעבר החליטה החברה לא להאריך את חוזה החכירה של אחד מהם, המסתיים במחצית הראשונה של השנה הבאה. לגבי ארבעת הנותרים עוד לא הוחלט אם להאריך את חוזה החכירה.
בשנה האחרונה חוותה סינגפור איירליינס, כמו גם חברות הפרמיום האסיאתיות המובילות האחרות, ירידה משמעותית במספר הנוסעים במחלקת העסקים הריווחית ומירידה בביקוש לכרטיסים במחיר מלא, בגלל כניסת חברות לואו קוסט לקווים בדרום מזרח אסיה.
הירידה בביקוש והמעבר למטוסים קטנים יותר, וגם רווחיים יותר, מביאה את החברה לחפש שווקים חדשים כדי להמשיך בצמיחה, ולפיכך, ככל הנראה, היא מתעניינת בקו לישראל.
השר כץ: הקשר עם המזרח הולך ומתחזק
שר התחבורה והמודיעין ישראל כץ ציין כי החלטת חברת "סינגפור איירליינס" להפעיל קו סדיר לישראל מבוצעת במסגרת מדיניות "השמיים הפתוחים", שמנהיג משרד התחבורה בענף התעופה. בעקבות מדיניות זאת, התחזק הקשר עם המזרח שבא לידי ביטוי בפתיחת קווים חדשים לישראל דוגמת "היינאן איירליינס" הסינית והטיסות הצפויות בקרוב מהונג קונג לישראל.
השר כץ הוסיף כי הרחבת הקשר עם המזרח הגדילו את האפשרויות העסקיות של אנשי עסקים מישראל, והגבירו את התיירות לישראל ממדינות אלה. לדבריו, הרחבת התחרות מאפשרת גם לאזרחי ישראל לקבל שירות ברמה גבוהה יותר בטיסות לישראל וממנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו