לראשונה בתולדות מינויי שופטים בישראל: הוועדה לבחירת שופטים מינתה שתי עורכות דין ממוצא אתיופי לשופטות - אדנקו סבחת חיימוביץ' מונתה לשופטת בבית משפט השלום, ואסתר טפטה גרדי - לשופטת תעבורה.
הוועדה הודיעה על מינויים של 26 שופטים, מתוכם 13 שופטים שקיבלו משרה בכירה יותר מזו הקיימת ו־13 עורכי דין שנכנסו למערכת. במינויים אפשר למצוא גם את עורכת הדין מרים (מיקה) בנקי, אמה של שירה ז"ל, שנרצחה במצעד הגאווה בירושלים.
יו"ר הוועדה ושרת המשפטים איילת שקד בירכה על הבחירה ואמרה כי היא בטוחה "שהשופטים שנבחרו יעשו דין צדק ויובילו, עם השופטים הוותיקים, להמשך עשייה מבורכת בבתי המשפט", כמו גם כי היא רואה "במינוי שתי שופטות בנות העדה, גם יישום צוואה של שמעון פרס ז"ל, שהיה רה"מ בזמן 'מבצע משה'".
עו"ד אסתר טפטה גרדי
מי שפעלה בשנים האחרונות לקידום מינוי שופטים ממוצא אתיופי היא ח"כ לשעבר ועורכת הדין פנינה תמנו־שטה. "מדובר בצעד חשוב למערכת המשפט, ששייכת לכולם ללא הבדל דת, צבע ומין. זהו רגע מרגש, ואין לי ספק כי שתי השופטות החדשות הן מקור גאווה ותרומה לכלל החברה הישראלית", אמרה והוסיפה כי "צריך להודות ללשכת עורכי הדין שנתנו רוח גבית למינוי. כמו כן, לשרת המשפטים ולחברי הכנסת. אבל בסופו של דבר, המועמדות נבחנו על סמך כישוריהן והישגיהן המשפטיים, ללא שום הנחות - ככלל המועמדים".
יו"ר לשכת עורכי הדין, עו"ד אפי נווה, מסר כי "נציגי הלשכה בוועדה למינוי שופטים תמכו במינוי השופטות" וכי הלשכה בראשותו, "רואה חשיבות רבה בהשתלבות ובייצוג כלל שכבות האוכלוסייה במערכת המשפט".
ח"כ רויטל סויד (המחנה הציוני) בירכה על המינויים והוסיפה כי "במערכת המשפט מכהנים כ־750 שופטים. העובדה ששלושה עשורים מאז העלייה מאתיופיה לא מונו שופטים בני העדה, יש בה טעם לפגם". מנכ"ל עמותת טבקה - צדק ושוויון ליוצאי אתיופיה, פנטהון אספה־דויט - אמר כי "זהו צעד היסטורי וחשוב".
בהכנת הידיעה השתתפה נצחיה יעקב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו