אולמרט בבית המשפט // צילום ארכיון: דודי ועקנין // אולמרט בבית המשפט // צילום ארכיון: דודי ועקנין

אולמרט ירצה 8 חודשי מאסר נוספים

העליון דחה את הערעור של אולמרט על הרשעתו ועל עונשו בפרשת טלנסקי - ירצה את העונש במצטבר ולא בחופף

בית המשפט העליון דחה הבוקר (רביעי) ברוב דעות את ערעורה של המדינה על הרשעתו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט בפרשת ראשונטורס, וכן דחה פה אחד את ערעורו של אולמרט על הרשעתו ועל עונשו בפרשת טלנסקי ואת ערעור המדינה על עונשו של אולמרט בפרשת מרכז ההשקעות.

בפרשת טלנסקי נגזרו על אולמרט 8 חודשים מאסר, אך העונש עוכב עד להכרעה בערעור שהגיש אולמרט ונדחה הבוקר. אי לכך, לא מדובר בהחמרה בעונש, אלא בביצוע העונש שכבר נגזר עליו ועוכב.

אולמרט הגיש ערעור על הרשעתו בפרשת טלנסקי ומעטפות הכסף, שבה הורשע בעבירות של מירמה והפרת אמונים, ומלבד המאסר נקנס בסך 100 אלף שקלים. 

ערעורו של אולמרט נגע, בין השאר, לקביעה כי עונש המאסר שנגזר עליו ירוצה במצטבר ולא בחופף למאסר, שאותו הוא מרצה בימים אלה. כלומר, 8 חודשי המאסר ירוצו בנוסף על 18 חודשי המאסר בפרשת הולילנד. בסך הכל ירצה אולמרט 26 חודשי מאסר.

כמו כן, בית המשפט העליון דחה את ערעור המדינה על קלות העונש בפרשת מרכז ההשקעות, שבה נגזרו על אולמרט שנת מאסר על תנאי וקנס בסך 75 אלף שקלים, ועל זיכויו בפרשת ראשונטורס.

בפרשת טלנסקי זוכה תחילה אולמרט בבית המשפט המחוזי מרוב הסעיפים שהוגשו נגדו בכתב האישום, אך ב־2014 נחתם הסדר טיעון בין הפרקליטות לבין מזכירתו ואשת אמונו לשעבר שולה זקן בתיק הולילנד, שבמסגרתו סיפקה ראיות חדשות נגדו שכללו הקלטות. 

באותן הקלטות, שיש שהגדירו אותן כ"אקדח מעשן", הודה אולמרט בשימוש פרטי בחלק מהכספים שקיבל מטלנסקי ונשמע כשהוא מנסה להניא את זקן ממתן עדות בבית המשפט. במקביל, הגישה הפרקליטות ערעור לעליון על זיכויו של אולמרט במחוזי, וזה החליט, באופן חריג ולנוכח ההקלטות שהגיעו משולה זקן, להחזיר את הדיון לבית המשפט המחוזי.

אולמרט ביציאה לחופשה מבית הכלא  //  צילום ארכיון: קוקו

במארס 2015 הפך בית המשפט המחוזי בירושלים את החלטתו והרשיע פה אחד את אולמרט בפרשת טלנסקי. בית המשפט קבע כי בתקופה שבה כיהן כראש עיריית ירושלים ובהמשך בתקופת כהונתו כשר התמ"ת, קיבל אולמרט מאות אלפי דולרים במזומן מאיש העסקים האמריקני מוריס טלנסקי. את הכספים שמר בכספת סודית אצל עו"ד אורי מסר ומעולם לא דיווח עליהם. 

בהמשך נדחה חלק מערעורו של אולמרט על הרשעתו וגזר דינו במשפט פרשת הולילנד, והוא נשלח כידוע לשנה וחצי מאחורי סורג ובריח על ידי שופטי בית המשפט העליון.

בדצמבר צפויה לדון ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר בבקשתו לקיצוץ שליש ממאסרו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו