שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

פרשת בוכריס: הצדדים יקיימו הליך גישור

תא"ל אופק בוכריס, המואשם באונס, והתביעה הסכימו להצעת הגישור שהעלה בית הדין הצבאי • ההליך יתקיים בפני השופט האלוף (מיל') אילן שיף • מועד המשפט צפוי להידחות, המתלוננות עודכנו

תא"ל אופק בוכריס // צילום: מישל דוט קום // תא"ל אופק בוכריס // צילום: מישל דוט קום ,
תא"ל אופק בוכריס // צילום: מישל דוט קום // תא"ל אופק בוכריס // צילום: מישל דוט קום

היום (שני) הודיעו סנגוריו של תא"ל (מיל') אופק בוכריס, ונציגי התביעה הצבאית כי הם מקבלים את הצעת בית הדין לקיים הליך של גישור, בפני השופט האלוף (מיל') אילן שיף. בית הדין העלה את ההצעה מבלי שנחשף לראיות בתיק, שכן המשפט טרם החל.  

בשל הליך הגישור צפוי להידחות מועד תחילת המשפט. המתלוננות עודכנו והתביעה הצבאית תמשיך לעדכן אותן, בהתאם להתפתחויות. האלוף שיף כיהן כנשיא בית הדין הצבאי לערעורים ולפני כן כפרקליט הצבאי הראשי.

בסביבת אופק בוכריס מציינים כי מבחינתם הליך הגישור יהווה מעין שימוע נוסף בפני הפצ״ר וראש בתי הדין הצבאיים לשעבר. שיף מוערך ע״י הצדדים, ובהגנה מקווים שהוא יקבל את עמדתם. מקורבי בוכריס ציינו עוד כי עמדתו לא השתנתה והוא ממשיך להכחיש את הטענות נגדו.

כזכור, תא"ל בוכריס נאשם באונס, במעשה סדום ובמעשים מגונים בחיילת ובקצינה ששירתו תחת פיקודו בעת ששימש מפקד חטיבת גולני. בכתב האישום שהוגש נגדו לפני כחודש הואשם בוכריס ב־17 סעיפי אישום. בסוף חודש יולי הודיע הקצין הבכיר על פרישה מיידית מצה"ל על מנת לנהל את משפטו כאזרח. 

תא"ל בוכריס הגיב להחלטה להגיש נגדו כתב אישום ואמר אז: "קיבלתי בתדהמה את החלטת הפצ"ר להגיש כתב אישום. אין לדברים שחר. לא היה ולא נברא. העניין כולו יתברר בבית הדין. כל מי שעיין בחומר החקירה לקראת השימוע יודע שאין שחר להאשמות. כרגע יש נייר שאומר שעשיתי כך וכך. זה שטר שצריכים לפרוע אותו. בבית הדין תצטרך התביעה לפרוע את השטר שהעדיפה משיקוליה שלה לגלגל לאחריות בית הדין". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר