"לא ניתן לקבוע את מקור הזיהום בסלטי צבר". (למוצרים אין קשר לכתבה) | צילום: יהושע יוסף

צבר: "השמדנו חומוס בשל חשד לסלמונלה"

החשד התגלה בשבוע שעבר אך הצרכנים לא עודכנו • אסם: "המוצרים החשודים כמזוהמים לא יצאו את שערי המפעל"

חשד לסלמונלה בחלק מהסלטים של חברת צבר, הכוללים חומוס, טחינה וחציל בטחינה. החשד התגלה בעקבות מחסור של חלק מסלטי צבר מקבוצת אסם ברשתות המזון. בחברה הדגישו כי האריזות ששווקו לציבור לא נגועות ובטוחות לשימוש.

החשד לסלמונלה התגלה על ידי החברה כבר בשבוע שעבר כשהרשתות החלו לקבל אספקה מועטה מהרגיל של סחורה, ונמסר להן מחברת אסם על הכנסת מכונה חדשה שבגלל תקופת ההרצה הביאה  לקצב ייצור איטי יותר. 

בחברה טוענים כי המוצרים החשודים כמזוהמים לא יצאו את שערי המפעל וכי משרד הבריאות עודכן במקרה. עם זאת, אסם לא עידכנה את הצרכנים, לאחר שהחשד לגבי המוצרים עלה כבר לפני שבוע. כעת מורגש מחסור של המוצרים ברשתות המזון. לפי חברת אסם, החברה חזרה לייצור מלא והמוצרים צפויים לחזור בשבוע הבא למקררים ברשתות המזון. 

מאסם נמסר כי "במסגרת בדיקות בקרת איכות שגרתיות עלה חשד לסלמונלה באחד מקווי הייצור. משרד הבריאות עודכן מייד. ניקוי הקו גרם לעיכוב באספקת חלק ממוצרי החברה, והוא חזר לייצור מלא. כל המוצרים שעל המדפים עברו את כל הבדיקות הקפדניות".

בתוך כך, צפוי מחסור של חומוס מבית שטראוס בשל בעיית הייצור שהיתה בטחינה הנסיך, כך שלא היתה מספיק טחינה בחודש האחרון. לחברה שהחליפה בזמן הזה את טחינה הנסיך (רושדי) לא היתה כמות מספיקה של טחינה. מדובר ב־80 אחוז אספקה רגילה. 

משטראוס נמסר כי ״בשל בעיית הייצור בטחינה הנסיך, שייצרה לכל התעשייה, לא היתה מספיק טחינה לתעשייה בחודש האחרון ולכן ייווצר מחסור קטן במוצרים של התעשייה בימים הקרובים. הייצור עצמו ממשיך, ורק בהמשך כתלות בעוצמת הביקושים ועקב כמות ימי הייצור המוגבלת בימים הבאים נדע אם זה יהיה מורגש בימים הקרובים״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו