לא נהוג לשפוט קבוצה, וודאי שלא מאמן חדש, על פי חמישה משחקים ראשונים, אך הנתונים מדברים בפני עצמם. קרלו אנצ'לוטי המתין 11 משחקים להפסדו הראשון כמאמן פאריס סן ז'רמן, לורן בלאן שרד 16 משחקים ואונרי אמרי, המאמן חדש, חווה הפסד בכורה אחרי שלושה מחזורים בלבד.
כדי למצוא הפסד ליגה בשלב כה מוקדם צריך לחזור לעונת 2011, האחרונה שלא הסתיימה באליפות פריסאית. כמובן שלא מדובר רק בתוצאות: בהפסד 3:1 למונאקו לפני כשבוע וחצי האלופה בעטה למסגרת פעם אחת בלבד, ומול סנט אטיין בשבת רשמה ארבעה איומים.
"אין לי תלונות לשחקנים, אני מקבל אחריות מלאה", אמר השבוע אמרי, שבכלל הגיע מסביליה במטרה להצליח היכן שנכשלו קודמיו - המסגרת האירופית. הערב מצפה לו מבחן ראשון ולא פשוט, כשארסנל תגיע לביקור. "היא היריבה העיקרית שלנו על ראש הבית", הכריז הספרדי.
הביקורות, ברובן, מוצדקות. לאמרי אין הרכב קבוע, שיטת המשחק אינה ברורה, ההתקפה לא מאיימת, ההגנה מקרטעת, יש מכת פציעות, הרכש בעייתי והשחרור של דויד לואיז מיותר. הכל נכון, אך הבעיה הכי גדולה היא שקבוצת המיליונים הפכה הקיץ, אעפס, למשעממת. לעוד אחת. עדיין טובה מיריבותיה, אבל חסרת ברק. הפרידה מזלאטן איברהימוביץ' לא רק השאירה את פ.ס.ז' עם מינוס 30 גולים בממוצע לעונה, היא גם הותירה אותה ללא שחקן מטרה, מקצועית ועניינית. כשנשאל למה הכי יתגעגע מהתקופה בפאריס, ענה השבדי: "למשכורת שלי". וזה, ללא ספק, הציטוט הכי מעניין העונה בהקשר של אלופת צרפת.
ברור שאין דרך מושלמת למלא את החלל של איברהימוביץ', פצצת כריזמה וקבלן תארים. עם זאת, נדמה שהצרפתים בחרו בינתיים בהכחשה. "החלטנו לתת לאדינסון קבאני ביטחון", הסביר אמרי את ההחלטה לא להחתים שם גדול בחלון ההעברות. היתה כוונה כזאת, אך היא טורפדה בשל האופי הלחוץ של האורוגוואי. "אני בטוח ביכולות של קבאני", הכריז המאמן, "אמרתי לו שיירגע, הוא צריך להיות בשיאו בגיל 29". בהנחה שקבאני אכן יעשה זלאטן ויגיע ל־30 שערים העונה, נשאלת השאלה מי ימלא את מקומו של האורוגוואי שסיפק 19 שערים בעונה שעברה? חסה רודריגס מוכשר, אך עדיין צעיר ודורש התאקלמות; בן ארפה טרם השתלב; וז'אן קווין אוגוסטין חסר ניסיון.
נכון לשלב המוקדם הזה של העונה, פ.ס.ז' נראית כמו פאזל שחסרה בו החתיכה המרכזית. על הנייר הסגל מרשים, אך בינתיים נראה לא מאיים, פגיע וחסר מנהיג על המגרש. ההיסטוריה מוכיחה שהפרידה מזלאטן יכולה להסתיים בשתי דרכים: ברצלונה ואינטר המשיכו לזכייה בליגת האלופות, מילאן נקלעה למשבר ויובנטוס לקלצ'יופולי.
אמרי טוען שמדובר בתהליך שלוקח זמן ובטוח שההצלחה תגיע. בפאריס מקווים מאוד שההצלחה הזאת לא תהיה זכייה רביעית ברציפות של הספרדי בליגה האירופית.