אוכל חריף הוא עניין של טעם – אם יש כאלו שמציפים את האוכל שלהם בעריסה, הרי שעבור השני יותר מדי פלפל שחור יכול לחרב כל ארוחה. התגלית הבאה עשויה להטות את הכף לטובת אוהבי החריף: מחקר אמריקני חדש שנערך ב- American Chemical Society מצא כי שורש ג'ינג'ר בשילוב עם פלפל צ'ילי חריף יכול להילחם בגידולים סרטניים, לא פחות.
המחקר התבסס על מחקרים קודמים שמצאו כי צריכת פלפל צ'ילי חריף דווקא מגביר את גידול הגרורות הסרטניות. אלא שמהמחקר החדש עולה כי רכיב הקרוי קפסאיסין המצוי בצ'ילי, מרכיב פופולארי במטבחים רבים בעולם, יכול להדוף את קצב גידול הגידולים הסרטניים ואף להילחם בהם אם הוא משולב עם שורש הג'ינג'ר.

סגולה למערכת חיסונית טובה. ג'ינג'ר // צילום אילוסטרציה: gettyimages
ג'ינג'ר אמנם ידוע כבר זמן רב כמזון בריא המסייע למערכת החיסונית ונוגד דלקות, אך לאחרונה נמצא כי השילוב של צ'ילי וג'ינג'ר יוצר חומר חזק במיוחד שמצליח להילחם בקצב גידול הגרורות. המחקר נערך על עכברים שחלו בסרטן ריאות, כשבמהלך הניסוי הוזנה קבוצת עכברים בשילוב של קספסאין וג'ינג'ר. שתי קבוצות אחרות של עכברים חולים הוזנו באחד משני הרכיבים בלבד. להפתעתם של החוקרים, רק בקרב 20 אחוז מקבוצת הניסוי נרשמה התקדמות של סרטן הריאות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו