אחת התופעות הבולטת בקיץ הנוכחי היתה חילופי מאמנים ברמה הבינלאומית. כנראה בגלל התזמון - שנתיים לפני הגביע העולמי ורגע אחרי הקופה אמריקה סנטנריו ויורו 2016 - עשרות נבחרות ברחבי העולם החליטו לשנות כיוון ולהפקיד את המפתחות בידיים חדשות. במספרים, מדובר בשמונה ממשתתפות היורו, בחמש מתוך שמונה אלופות העולם ובחמש מתוך עשר הנבחרות הדרום־אמריקניות.
ברזיל וארגנטינה גם כן ברשימה, וזה לא מפתיע נוכח ההישגים של השתיים בשנים האחרונות. דונגה קיבל לידיו את המשימה להרים את המורל הלאומי לאחר טראומת ה־1:7, אבל אחרי שתי הדחות משפילות בקופה אמריקה ופתיחה רעה במוקדמות הגביע העולמי הוא שילם בצדק את מחיר הכישלון. בצד של האלביסלסטה, טאטה מרטינו היה מרחק פנדל אחד של מסי מהכתרתו למושיע החדש, אבל הסוף ידוע - תקופת היובש התארכה ל־23 שנים ללא תואר וטאטה פינה את מקומו בראש מורכן.
בתחילת חודש יוני ברזיל חשפה את זהות המחליף שלה: אדנור לאונרדו באצ'י, המזוהה כ"צ'יצ'ה" (או טיטה) ושאימן בעונה החולפת את קורינתיאנס. ההתאחדות דרשה שיתוף פעולה מלא בין המועדונים למאמן החדש, וכמה ימים לאחר ההודעה מאמן סאו פאולו הודיע כי ישמח לפתוח את דלתות המועדון בפני המאמן החדש, "הבחירה הטובה ביותר עבור ברזיל", לדעתו. "חשוב מאוד לעזור לנבחרת הלאומית", הסביר את הגישה החיובית. ולמה זה מעניין? כי לאותו מאמן סאו פאולו קוראים אדגרדו באוסה, וחודש לאחר מכן הוא מונה למאמנה החדש של ארגנטינה.
באוסה וצ'יצ'ה מכרים ותיקים. דרכיהם הצטלבו לא פעם בגביעים היבשתיים ולפני שנתיים כמעט הלכו מכות כשהארגנטינאי, אז בסן לורנסו, האשים את הברזילאי במכירת משחק של קורינתיאנס בגביע ליברטדורס.
מאז אותו אירוע מכוער השניים כבר הספיקו להשלים בשיחת טלפון שיזם הברזילאי, ומיריבים מרים הפכו למפרגנים דביקים. "הוא אלוף אמיתי", החמיא צ'יצ'ה. "תמיד קשה לשחק מולו", החזיר באוסה. כל כך לא ארגנטינאי־ברזילאי מצידם. ואולי דווקא אפשר להבין את חילול קודש המלחמה הספורטיבית בין המדינות. שני המאמנים מגיעים לתפקיד היוקרתי מאותה נקודת מוצא פחות או יותר, הסבר אפשרי לחמלה ההדדית. הם בערך בני אותו גיל (באוסה בן 58, צ'יצ'ה בן 55), רשמו הצלחות כבירות בכדורגל הדרום־אמריקני, מעולם לא חוו כדורגל אירופי כשחקנים ומאמנים, ושניהם גם מרגישים כסוג של ברירת מחדל. צ'יצ'ה הביע בגלוי את חוסר שביעות רצונו מכך שלא נבחר למאמן ב־2014 ואף מחה בפומבי כנגד ההתאחדות המושחתת; באוסה קיבל את התפקיד רק לאחר שדייגו סימאונה וחורחה סמפאולי לא מיהרו לוותר על קריירה אירופית בשלב כל כך מוקדם בחייהם.
וכך קרה שהלילה שניהם יפתחו את הקריירה הבינלאומית במוקדמות הגביע העולמי עם מטרה זהה - שיקום. צ'יצ'ה, שצריך לעבוד על הצד המנטלי כמו גם על זה המקצועי, טרם ערך משחק הכנה. לפי הסגל שזימן למפגשים הקשים מול אקוודור וקולומביה, הוא בונה על החבורה הצעירה שזכתה בזהב האולימפי בריו ועל ניימאר שוויתר על סרט הקפטן, יש שאומרים בגלל יחסיו ההיסטוריים העכורים עם המאמן כשהכוכב היה בסנטוס.
באוסה, שצריך קודם כל לאחות את הביטחון העצמי המנופץ של ארגנטינה, עמד במשימה הראשונה ושיכנע את לאו מסי לחזור בו מהודעת הפרישה. הסגל שזימן, לפחות בינתיים, דומה מאוד לזה שהשאיר אחריו טאטה מרטינו עם שינויים בחלק ההתקפי. גונסאלו היגוואין ואסקייל לאבסי בחוץ, אגווארו פצוע, ולכן מול אורוגוואי וונצואלה לוקאס פראטו מאתלטיקו מיניירו ופאולו דיבאלה צפויים לפתוח בהרכב. לוקאס אלאריו מריבר פלייט עשוי לזכות גם הוא בדקות ראשונות.
השליש הראשון של מוקדמות המונדיאל בדרום אמריקה כבר עבר. ברזיל מדורגת שישית ואילו המונדיאל היה נערך היום היתה נעדרת ממנו לראשונה בתולדותיה. ארגנטינה אמנם במקום השלישי, אך חייבת הרבה למסי שבשני המשחקים שבהם שיחק השיגה יותר נקודות (6) מאשר בארבעה שמהם נעדר בגלל פציעה (5 נקודות). כולם בוודאי מסכימים שקשה עד בלתי אפשרי לדמיין מונדיאל בלי ברזיל או כזה עם ארגנטינה בלי הכוכב הכי גדול שלה. באוסה וצ'יצ'ה יעשו הכל כדי לדאוג שזה לא יקרה ואולי, מי יודע, לחדש את הקשר ביניהם בגמר של גביע העולם ברוסיה.