הכלכלן הראשי: הצמיחה ב־2016 - גבוהה מהצפוי

שיעור האבטלה בחודש יולי רשם ירידה לרמה נמוכה היסטורית של 4.7 אחוזים, ובמקביל שיעור התעסוקה הגיע לרמת שיא

יואל נווה // צילום: דודי ועקנין // יואל נווה // צילום: דודי ועקנין

הכלכלן הראשי באוצר יואל נווה פירסם אתמול סקירה כלכלית, שממנה עולה כי הצמיחה הכלכלית של המשק ברבעון השני ובמחצית הראשונה של 2016 גבוהה מהצפוי. נווה הוסיף כי "אנחנו נמצאים בדרך הנכונה". 

עם זאת, נווה ציין גם כי רכיבי הצמיחה המפתיעה ברבעון השני ובמחצית הראשונה של 2016 "לא לגמרי חיוביים". 

לדבריו, הצמיחה היא תוצאה של עלייה בצריכה הפרטית, והצריכה השוטפת - הוצאות על מזון, משקאות, סיגריות, בילויים ובעיקר רכיב הנסיעות לחו"ל - עומדת על 80 אחוזים מהצריכה הפרטית. לפי נווה, רכיב נסיעות הישראלים לחו"ל ממשיך לצמוח בקצב דו־ספרתי. כלומר, החלק היצרני במשק תורם פחות לצמיחה המואצת בהשוואה לצריכה הפרטית. 

נווה אמר עוד כי נתוני הרבעון הראשון של השנה עודכנו, בפעם השלישית ברציפות, באופן משמעותי כלפי מעלה. מנתוני סקר כוח אדם עולה כי שיעור האבטלה בחודש יולי רשם ירידה לרמה נמוכה היסטורית של 4.7 אחוזים, ובמקביל שיעור התעסוקה הגיע לרמת שיא. היקף ייצוא השירותים בחודש יוני רשם עלייה חדה. מדובר בהיקף ייצוא השירותים הגבוה ביותר שנרשם מאז שנת 2013. כמו כן רשם עלייה היקף הפדיון של רשתות השיווק בחודש יולי 2016.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר