שוב משבר ביחסים עם טורקיה? "נרמול היחסים עם טורקיה אין משמעותו שנשתוק לנוכח גינוייה המופרכים נגדנו. נמשיך להגן על אזרחי ישראל החפים מפשע מפני כל ירי טילים על שטחנו, בהתאם לחוק הבינלאומי ובהתאם לאחריותנו ומצפוננו" - כך נמסר הערב ממשרד החוץ בתגובה לגינוי לו זכתה ישראל משר החוץ הטורקי בעקבות תקיפות צה"ל ברצועה אמש. עוד הוסיפו במשרד החוץ כי "מוטב שטורקיה תחשוב פעמיים לפני שהיא מבקרת פעולות צבאיות של מדינות אחרות".
תזכורת: רקטה שוגרה מעזה לשדרות // צילום: newsenders
שר החוץ הטורקי פירסם היום גינוי חריף ל"התקפות הלא פרופורציונאליות", לדבריו, של ישראל בעזה. "ההתקפות, שגרמו לפצועים בקרב אזרחים פלשתינים תמימים, אינן מקובלות, בלי קשר לסיבה שלהן", כתב השר בהצהרה שפירסם. התקפות חיל האוויר ברצועה אתמול, הגיעו בעקבות ירי של רקטה מעזה לעבר שדרות.
השר הוסיף כי גישתה "העוינת" של ישראל פוגעת בתהליך השלום, בנוסף לקיפאון בתהליך המדיני.
"העובדה כי יחסינו עם ישראל עברו נורמליזציה אינה אומרת כי נשתוק אל מול התקפה על הפלשתינים", אמר השר והתייחס להסכם שנחתם לאחרונה בין ירושלים ואנקרה, הסכם ששבר תקופה של קיפאון בן שש שנים בין שתי המדינות. הוא הוסיף כי "טורקיה תמשיך לעמוד בסולידריות לצד העם הפלשתיני, אל מול פעולות של ישראל המפרות את החוק הבין לאומי ואת הססטוס קוו".
היום המתוח בעוטף עזה, שהחל עם נפילת קסאם בשדרות, נחתם אמש בתקיפה מסיבית של צה"ל ברצועת עזה. קצין בכיר התייחס הבוקר להתקפה ואמר כי אין כוונה להסלים את המצב: "התקיפה חריגה, אך אין כוונה ללכת להסלמה. יש כוונה לטפל בכל סוגי התשתית ברצועה״. הקצין הוסיף כי חיל האוויר תקף כ-50 פעם אתמול יעדים ברצועה.
בשעות הצהריים אתמול תקף צה"ל אמצעי תצפית של חמאס בתגובה לירי הרקטה, אמש בסביבות השעה 22:00 תקף חיל האוויר כמה תשתיות טרור השייכות לחמאס בצפון הרצועה. התקיפות נמשכו דקות ארוכות, אך בסופן אמרו גורמים צבאיים כי כלי הטיס תקפו "מספר בודד" של מטרות, וכי אין מדובר בתקיפה חריגה בהיקפה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו