הבריטים נוהרים לניו זילנד? נתונים חדשים ממשרד ההגירה של ניו זילנד מצביעים על כך שמספרם של אזרחי הממלכה שרוצים לעבור או לעבוד בשכנתה השלווה של אוסטרליה, גדל פי עשרה מאז ההחלטה על הברקזיט. לפי העיתון "ניו זילנד הראלד" מספרם של הבריטים שביקשו ויזה למדינה עמד על מעל 10,000, וזאת כ-49 ימים לאחר שהתקבלו התוצאות במשאל העם, בו הוחלט כי בריטניה תצא מהאיחוד האירופי.
998 מאזרחי הממלכה יצרו קשר עם משרד ההגירה הניו זילנדי ב-24 ביוני, היום בו התקבלו תוצאות משאל העם, בעוד 109בלבד עשו זאת ביום שלפני. דובר של משרד ההגירה סיפר כי הוא מקבל בדרך כלל 300 בקשות בחודש של אזרחים בריטים המבקשים ללמוד, לעבוד, או להגר לניו זילנד .
יום לאחר משאל העם הבריטי, פנה שר החוץ של אירלנד, צ'ארלי פלאנגן, לאזרחים הבריטים הזכאים לקבל דרכון אירי, בבקשה שיפסיקו להגיש בקשות שכאלו, כיוון שהדבר מפעיל "לחץ משמעותי על המערכת". שלושה ימים לאחר פרסום תוצאות המשאל אירלנד קיבלה יותר מ-4,000 פניות של בריטים שביקשו לברר האם הם זכאים לדרכון, שיאפשר להם להישאר חלק מהאיחוד האירופי. זאת לעומת הממוצע הרגיל של 200 פניות.
פול ספונליי, פרופסור לסוציולוגיה בריטי, אמר כי בטווח הרחוק עלולות הבחירות לנשיאות בארה"ב לעורר עניין דומה מצד אמריקאים. "אני צופה כי אם טראמפ ינצח באה"ב, נראה עלייה חדה בעניין של אמריקאים בנוגע למעבר לניו זילנד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו