תזוזות בדירוג היוקרתי: מדד שנגחאי, המדרג את המוסדות האקדמיים המובילים בעולם, דירג את הטכניון בחיפה במקום ה-69 בעולם, מדובר בקפיצה מרשימה של 8 מקומות, לאחר שבשנת 2015 הוא דורג במקום 77 בעולם. מדובר בדירוג הגבוה ביותר של מוסד ישראלי במדד- לאחר שהאוניברסיטה העברית בירושלים נדחקה למטה.
האוניברסיטה העברית, שבשנה שעברה נהנתה מהמקום הראשון בקרב המוסדות הישראלים - וזכתה במקום ה-67 בדירוג העולמי, נדחקה בשנה הנוכחית למקום ה-87 בלבד ודורגה מתחת לטכניון, אך מעל שאר האוניברסיטאות הישראליות .
מחוץ ל-100 המקומות הראשונים בדירוג הכללי יותר שמחולק לפי קבוצות: מכון ויצמן, ששומר על מעמדו ונמצא בדירוג של 101-150 המקומות המובילים – בדיוק כמו בשנה שעברה. גם אוניברסיטת תל אביב לא רשמה תזוזה והיא נכללת בקבוצה שבתוכה 200-151 המוסדות המובילים. אוניברסיטת בן גוריון בנגב דורגה בקבוצה שמכילה את 100 המקומות האחרונים בדירוג. אוניברסיטת בר אילן שנכללה גם היא בדירוג בשנה שעברה נדחקה ממנו השנה לחלוטין.
"מדד שנגחאי, הדירוג המוביל בעולם, ממשיך להחמיא לטכניון", אומר נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא בעקבות הפרסום. "משמחת במיוחד ההכרה במקומו של הטכניון בצמרת המוסדות בעולם בתחומי ההנדסה ובמיוחד בתחום הנדסת החשמל והאלקטרוניקה. הישגים אלה נובעים ממצוינותו של הטכניון. חברי הסגל, החוקרים והעובדים המצוינים שלנו ימשיכו להכשיר ולטפח את הסטודנטים בטכניון, דור העתיד של ישראל".
את רשימת 500 האוניברסיטאות המובילות בעולם פותחות שוב האוניברסיטאות האמריקניות – הארוורד, סטנפורד וברקלי. דירוג שנגחאי החל בשנת 2003 ונועד לשפר את רמת האוניברסיטאות הסיניות, תוך השוואתן ל-500 אוניברסיטאות מובילות בעולם. הדירוג מתבסס על קריטריונים אובייקטיבים ונתונים רבים. בין הקריטריונים – מספר הזוכים בפרס נובל ופרסים יוקרתיים אחרים, מספר המאמרים המדעיים שפורסמו בכתבי עת מובילים.