מה עושים עם שאריות מזון מהכפר האולימפי?

קבוצת שפים בינלאומיים מבשלת 5,000 מנות ביום עבור העניים, מעודפי האוכל באולימפיאדה, ומכשירה טבחים ואופים בברזיל

השף בוטורה בראש המיזם // צילום: איי.אפ.פי // השף בוטורה בראש המיזם // צילום: איי.אפ.פי

לא מעט טענות נשמעו בברזיל בנושא אירוח האולימפיאדה בריו והמשאבים הרבים שהמדינה הפנתה בנושא, אבל מסתבר שיש גם דברים טובים לקהילה שתחרות הספורט הגדולה בעולם מייצרת.

קבוצת שפים בינלאומיים מבשלת 5,000 מנות מידי יום לתושבי ריו העניים. השפים משתמשים בעודפי מזון מהכפר האולימפי. 

השף האיטלקי מאסימו בוטורה והשף דוד הרץ הברזילאי מכינים בכל יום את אלפי הארוחות, בשימוש מרכיבים שבמצב אחר היו מושלכים לפח.

"חברת הקייטרינג תעבוד רק עם מרכיבים שאחרת יהיו מבוזבזים, כמו פירות, ירקות, יוגורטים או ביצים שלא יאכלו", אמר הרץ לסוכנות הידיעות רויטרס. "אנחנו רוצים להילחם ברעב ולספק מזון טוב", ציין.

החברה תמשיך ותספק מזון גם באולימפיאדת הנכים, שם תפעל כמו "עסק חברתי", ציין השף הרץ.  העסק גם יספק הכשרה מקצועית עבור ברזילאים השואפים לעבוד במסעדנות, לרבות טבחים ואופים.

בלב המשחקים האולימפיים עמדה ביקורת גדולה של המוני ברזילאים שטענו שמשאבים רבים מדי מופנים לאולימפיאדה בזמן שהמדינה שרויה במשבר כלכלי גדול. הביקורת כללה הפגנות רבות ברחבי המדינה. המשטרה השתלטה על ההפגנות באמצעות השלכת רימוני גז מדמיע ושימוש באלות. 

בוטורה קיבל השראה מיוזמה בשנת 2015, הנקראת Refetterio Ambrosiano, שהביאה 65 שפים לבשל יחד ארוחות תוך כדי שהשתמשו במרכיבים מה"אקספו מילאנו", אירוע המוני שמתרחש באיטליה כל שנה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר