בהלת הסלמונלה: נדבקתם? אין סיבה לרוץ לרופא

מהם התסמינים ואיך מטפלים בהם? • ד"ר ליאור נשר, מומחה למחלות זיהומיות בביה"ח סורוקה, וכתבי "ישראל היום" עם כל התשובות על משבר הסלמונלה במזון

אזהרות על מדפי רשתות השיווק, אתמול // צילום: אייל מרגולין / ג'יני // אזהרות על מדפי רשתות השיווק, אתמול // צילום: אייל מרגולין / ג'יני

מהם התסמינים של סלמונלה? 

יש שני סוגים של סלמונלה. זן אחד, ששכיח פחות בישראל, גורם למחלת חום. חיידק הסלמונלה שעליו אנחנו מדווחים בימים האחרונים גורם לקלקול קיבה ולשלשולים, והסכנה בעיקר מסתכמת באיבוד נוזלים ובהתייבשות.

אילו אוכלוסיות נמצאות בסיכון, והאם סלמונלה עלול לגרום למוות?

ההידבקות מסוכנת יותר לאנשים שהם מדוכאי מערכת חיסון, וכן לתינוקות ולקשישים, שרגישים יותר לזיהומים. הסלמונלה ממזון מזוהם לרוב אינו מהסוג האלים והקטלני.

איך מגיע חיידק הסלמונלה למזון?

סלמונלה הוא חיידק שנמצא במזון מן החי - ביצים ועופות. כשיש מגע בין מזון מן החי למזון יבש או לפס ייצור - הוא מזדהם.

אכלתי חומוס מהסדרות הנגועות ועכשיו כואבת לי הבטן. איך אני יודע אם זו סלמונלה?

בשל הימצאותנו בשיא הקיץ, שבו יש וירוסים רבים שגורמים לשלשולים, אי אפשר לדעת אם מדובר בסלמונלה בלי לעשות תרבית מיוחדת, שנשלחת למעבדה. בקיצור, אל תמהרו לקפוץ למסקנות.

נדבקתי בסלמונלה, מה לעשות?

אין סיבה להיבהל גם אם נדבקנו במחלה. העיקר הוא להקפיד על שתייה מרובה כדי למנוע התייבשות. 

כמו כן, אין צורך למהר ולהגיע לרופא המשפחה, אלא אם כן המחלה נמשכת ביתר שאת יותר מכמה ימים.

בדקתי את המקרר וגיליתי סלטים החשודים כנגועים. מה לעשות?

לא לצרוך, ולפנות למוקד שירות לקוחות של סלטי שמיר 03-9067744. תוכלו גם לפנות ישירות לרשתות השיווק שבהן נקנו, שם תקבלו זיכוי כספי.

יש ברשותי טחינה גולמית של "הנסיך" - האם היא בטוחה לשימוש?

כן. התקלה והחשש לזיהום מתייחסים לקו ייצור שמשווק בצורת חומר גלם לתעשייה ולחברות המזון. המוצרים של טחינת הנסיך לשיווק ביתי בטוחים לשימוש.

בביתי יש מוצרי סלט טחינה של צבר ושל שטראוס - האם גם אותם צריך להחזיר?

לא. סלטי טחינה של צבר ושטראוס בטוחים לשימוש.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר