"לשרוף כנסיות זו מצווה"

בבית משפט השלום בפתח תקווה הוגש כתב אישום נגד אלירז פיין בגין הסתה לאלימות נגד חיילי צה"ל וערבים • אלירז צוטטה אומרת: "רצח דוואבשה היה מעשה ראוי ונכון"

אלירז פיין בבית המשפט // צילום: מיטל כהן // אלירז פיין בבית המשפט // צילום: מיטל כהן ,
אלירז פיין בבית המשפט // צילום: מיטל כהן // אלירז פיין בבית המשפט // צילום: מיטל כהן

כתב אישום בגין הסתה לאלימות ובקשה למעצר עד תום ההליכים הוגש היום (שלישי) בבית משפט השלום בפ"ת נגד אלירז פיין, בת 24 שהתגוררה בזמנו ביישוב יצהר שבשומרון. פיין פירסמה בשנתיים האחרונות מספר התבטאויות אלימות וחמורות נגד פלשתינים ונגד חיילי צה"ל ברשתות החברתיות.

על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד רועי רייס, לאחר שבחודש אפריל 2014 פונו ונהרסו על ידי כוחות הביטחון מבנים בלתי חוקיים ביצהר, נקטו בתגובה מתיישבים יהודים מקומיים, חלקם רעולי פנים, בפעולות אלימות רבות, לרבות יידוי אבנים, כלפי אנשי ורכוש כוחות הביטחון. 

"המעשה עצמו הוא מצווה". כנסיית הלחם והדגים השרופה // צילום: גדעון מרקוביץ'

מכתב האישום עולה כי באותה תקופה היו כ-200 חברים בקבוצת גוגל בשם "יצהרניקים", וכל תוכן שהועלה ופורסם בקבוצה הופץ לכלל חבריו. בתחילת חודש אפריל 2014 החל דיון רב משתתפים בדבר לגיטימיות פעולה אלימה של יידוי אבנים על כוחות הביטחון, בתגובה לפעילות פינוי המבנים. במסגרת הדיון, בתחילת חודש אפריל 2014, פרסמה הנאשמת בקבוצה: "...אני בעד זריקת אבנים (על יהודים, כמובן שעל ערבים אין שאלה) בסיטואציות מסוימות - גם אם האבן תביא למותו של חייל!!! אגבה מול כל גוף חיצוני את זורקי האבנים, גם במקרים שבהם לא היו נחוצים בעיני!". שעות ספורות לאחר שפירסמה את ההודעה, נזרקו אבנים על כוח יס"מ אשר נכח ביישוב.

עוד נכתב בכתב האישום כי בתחילת חודש יולי, ועל רקע חטיפת ורצח הנער מוחמד אבו חדר כתבה פיין: "אני גאה ושמחה לגלות שיש יהודים שלא יכלו לעמוד מנגד ולשתוק!! שולחת ברכב חזק ואמץ לעצורים (שאינני מכירה כלל) החשודים ברצח הערבי למש' אבו חדר". כשנה לאחר פרסום אותו פוסט אלים ומסית, ולמרות שכבר נחקרה באזהרה ואף נעצרה בגין פרסום קודם, כתבה במהלך חודש יוני  2015, אחרי הצתת כנסיית הלחם והגדים על ידי יהודים: "יאללה מבסוטים, בוקר טוב!! הפעם כנסיה, כהתחשבות ברגשות המוסלמים", והוסיפה בהמשך: "המעשה עצמו הוא מצווה".  

בית משפחת דאוובשה. "מעשה ראוי" // צילום: EPA

לפני כשנה, על רקע רצח בני משפחת דוואבשה על ידי יהודים בביתם, כתבה פיין, ולמרות החקירות והמעצרים בעבר: "להבעית אותם ולגרום להם להבין שדם יהודי אינו הפקר, על רצח ירחץ האויב בדמו!!!", וכן משפטים כמו "אני רואה בזה מעשה נכון וראוי" ו"מאוד ראוי ומכובד בעיניי לפגוע ברכוש ערבי".

בשעות אחר הצהריים היום, כתבה פיין בחשבון הפייסבוק שלה: "אנחנו אוהבים את חיילי צה"ל אנחנו מחבקים אותם ותומכים בהם ככל שיש בידינו. עשרות חיילים נהנו מעוגות מעשי ידיי", והוסיפה כי "ברור שמטרת הפרקליטות היא להשחיר את פני המתיישבים בכל מקום שהם על בסיס כלום - על מנת להכשיר את השטח לגירוש נוסף דבר שיפגע בחוסנו ובטחונו של עם ישראל".  

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר