סיכום הלילה בריו: שיאי עולם בבריכה, סנסציה בטניס

שחייה: שרה שויסטרום (100 מ' פרפר), קייטי לדקי (400 מ' חופשי) ואדם פיטי (100 מ' חזה) קבעו שיאי עולם חדשים • טניס: ג'וקוביץ' הודח על ידי דל פוטרו • כדורגל: 0:0 מביך לברזיל מול עיראק

צילום: אי.אף.פי // שויסטרום ברגע מאושר ,
צילום: אי.אף.פי // שויסטרום ברגע מאושר

הלילה (בין ראשון לשני) נמשכו התחרויות השונות במשחקים האולימפיים בריו 2016, עם מספר שיאי עולם, אכזבות, והצלחות כבירות בענפים השונים.

שחייה:

גמר 100 מטר פרפר, נשים שרה שיוסטרום, השבדית קטפה את מדליית הזהב ואף קבע שיא עולם מדהים כשעצרה את השעון על 55.48 שניות. שיוסטרום שסיימה רק רביעית בלונדון ניפצה את שיא העולם של עצמה ורשמה ערב נפלא בבריכה. פני אוקסיאק הקנדית זכתה במדליית הכסף (56.46 ש'), ודנה וולמר האמריקנית בארד (56.63 ש')

גמר 400 מטר חופשי, נשים קייטי לדקי ממשיכה לשבור שיאים וגרפה הלילה מדליית זהב. אחרי שבחצי הגמר היא שברה את השיא האולימפי במשחה, הפעם הצליחה לקבוע שיא עולם חדש בזמן של 3:56.46 דק'. ז'אז קרלין הבריטית סיימה שנייה ולאה סמית' האמריקנית שלישית.

גמר 100 מטר חזה, גברים – אדם פיטי הנפלא ממשיך להפגין את כישוריו הנפלאים בבריכת השחייה של ריו. לאחר שקבע שיא עולם במוקדמות הוא ניפץ אותו פעם נוספות במשחה הגמר. הבריטי שזכה בזהב עצר את השעון על 57.13 ש'. בכסף זכה קמרון ואן דר בורג הדרום אפריקני (58.69 ש') וקודי מילר האמריקני סיים שלישי (58.87).

גמר 4X100 מטר, גברים מייקל פלפס קפץ לראשונה לבריכה בריו וכשיצא ממנה כבר היתה לו בכיס את מדליית הזהב הראשונה שלו בברזיל, מדליית הזהב ה-19 שלו בקריירה וה-23 בסך הכל במשחקים האולימפיים. האמריקנים סיימו ראשונים בתוצאה של 3:09.92. אחריהם הצרפתים (3:10.53) ובמקום השלישי האוסטרלים (3:11.37).

אדם פיטי הבריטי חוגג מדליית זהב // צילום: GettyImages

טניס:

הפתעה גדולה בטורניר הטניס האולימפי נרשמה הלילה כאשר נובאק ג'וקוביץ', המדורג ראשון בעולם, הודח על ידי חואן מרטין דל פוטרו הארגנטינאי שמדורג במקום ה-145. דל פוטרו גבר על הסרבי במשחק צמוד 6:7 (4), 6:7 (2). 

אנדי מארי, רפאל נדאל, דויד פרר ודויד גופן, כולם הפעילו לשלב הבא ללא קשיים מיוחדים. 

אצל הנשים, סרינה וויליאמס המדורגת ראשונה גברה על דריה גברילובה מאוסטרליה 4:6, 2:6. אנג'ליקה קרבר, קרוליין ווז'ניאקי, פטרה קביטובה וגרבינייה מוגורוסה טיילו לשלב הבא, כמו גם מיסאקו דוי היפנית.

אבל הלילה של סרינה היה מלווה גם באכזבה. יחד עם אחותה ונוס הן הפסידו בסיבוב הראשון בטורניר הזוגות ללוסי ספראובה וברברה סטריצובה הצ'כיות. האחיות וויליאמס זכו במדליית הזהב במשחקים האולימפיים ב-2000, 2008 ו-2012, ועל כן מדובר בהפתעה גדולה.

נולה מברך את דל פוטרו על ההישג // צילום: רויטרס

כדורגל:

המחזור השני בכדורגל הגברים יצא אמש לדרך.

בבית א', המארחת ברזיל רשמה תוצאה מביכה במיוחד כשסיימה ב-0:0 מול נבחרת עיראק. ברזיל כעת נמצאת בסכנת הדחה ממשית כשיש לה רק שתי נקודות ממש כמו העיראקים. במחזור הבא ייפגשו הסלסאו את דנמרק, שגברה 0:1 על דרום אפריקה.

בבית ב', שבדיה נכנעה לניגריה 1:0, ויפן וקולומביה סיפקו תיקו רב שערים שהסתיים ב-2:2.

בבית ג', גרמניה ממשיכה לאכזב ורשמה משחק שני ללא ניצחון בטורניר אחרי 3:3 נגד דרום קוריאה התוססת. מקסיקו דרסה בקלילות את פיג'י האומללה עם 1:5.

בבית ד', נבחרת ארגנטינה רשמה ניצחון ראשון בטורניר האולימפי כשגברה 1:2 על נבחרת אלג'יריה, פורטוגל ניצחה באותה תוצאה את הונדורס.

ניימאר נעצר על ידי נבחרת עיראק // צילום: אי.פי.איי

המדליות שחולקו הלילה:

קליעה, נשים: זהב לקת'רין סקינר (אוסטרליה), כסף לנטלי רוני (ניו זילנד) וארד לקורי קודג'ל (ארה"ב)

ג'ודו, גברים (עד 66 ק"ג): זהב לפאביו באזילה (איטליה), כסף לאן באול (דרום קוריאה), מדליות הארד הלכו למסאשי איבנומה (יפן) ולרישוד סובירוב (אוזבקיסטן)

הרמת משקולות נשים (עד 53 ק"ג): זהב להסו שו-צ'ינג (טיוואן). כסף להידילין דיאז (הפיליפינים) וארד ליון ג'ין-הי (דרום קוריאה).

הרמת משקולות גברים (עד 56 ק"ג): זהב ללונג צ'ינגקואן (סין) ששבר שיא עולם עם משקל של 307 ק"ג. כסף לאום יון צ'ול (צפון קוריאיה) וארד לשינפט קרואיטונג.

קשתות, נשים: זהב לדרום קוריאניות, כסף לרוסיות וארד לטיוואניות.  

סיף: זהב לדניאלה גארוצו (איטליה), כסף לאלכסנדר מסיאלאס (ארה"ב) וטימור סאפין זכה בארד. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר