40 מעלות בחוץ. נתקעתם עם המכונית באמצע איילון. בשעת עומס, כמובן. הגרר הגיע בתוך שלוש שעות. הגעתם למוסך. המוסכניק לקח מחיר מופקע, אבל אתם בכל זאת מחייכים - הסיפור נגמר, האוטו שוב עובד. שבוע לאחר מכן, שוב איילון, שוב חם, שוב פקק, ושוב נתקעים. אם יכולתם לבחור - הייתם חוזרים לאותו מוסכניק? לא, נכון? כי האמון שלכם במוסכניק נפגע.
צילום: newsenders
כל מערכת יחסים - בין חברים, עם בן/בת זוג, עם חברת תעופה או עם המוסכניק - בנויה על אמון. גם מערכת היחסים שלנו כצרכנים עם חברה כמו תלמה בנויה על אמון. אמון זה כל הסיפור כאן. ואמון נותנים פעם אחת. רק פעם אחת. וכאשר האמון נפגע, מאוד קשה להחזיר את הגלגל לאחור.
כמעט מדי יום מתפרסמות בעיתונים מודעות קטנות שבהן חברה כזאת או אחרת מודה שנפל פגם כלשהו בתהליך הייצור של מוצר מסוים ומזהירה את הצרכנים. זה מובן. זה קורה. היינו שמחים שזה לא יקרה לעולם, אבל זה קורה ואפשר להבין. מכונות מתקלקלות, אנשים טועים. אז מזהירים - וממשיכים הלאה.
מה שמקומם כל כך בשערוריית הקורנפלקס של תלמה ויוניליוור הוא לא הסלמונלה - אלא רצף השקרים הבלתי נתפס. הרי אי אפשר לשקר פעם אחר פעם אחר פעם, ולצפות מהצרכנים להמשיך להאמין בחברה ובמוצריה. במשך חודש שכבו במפעל בערד אריזות מזוהמות ואיש לא שם לב שהן יצאו לשוק? איך זה ייתכן? אז נכון שבדיקת משרד הבריאות אתמול העלתה שמדובר ב"רצף טעויות רשלני". אבל על טעויות משלמים.
אז אפשר לבוא בטענות גם למשרד הבריאות (איך לא בדקו? אין דגימות? אין מעקב?), אבל זה יהיה לשקר לעצמנו. גם אם הכנסת תחוקק חוק בנושא, בדיוק כפי שמשטרת התנועה לא מסוגלת לתת דו"ח לכל מי שלא נותן זכות קדימה בשכונה (כי אין מספיק משאבים לזה) - משרד הבריאות לא יהיה מסוגל לבדוק כל מוצר בכל פס ייצור בכל מפעל בכל רגע נתון.
זוהי פנייה נרגשת למנהלי החברות הגדולות במשק: אנחנו סומכים עליכם. אנחנו סומכים עליכם ועל המוצרים שלכם כי נבנה בינינו אמון לאורך השנים.
כי כאשר אני ממלא לילדים שלי קערת קורנפלקס עם חלב בבוקר, אני יוצא מנקודת הנחה שהכל נבדק בסטנדרטים הכי גבוהים. אז אם אתם לא יכולים להבטיח לנו את הסטנדרטים הכי גבוהים - תואילו בבקשה להחזיר את המפתחות ולפנות את הכיסא שלכם למי שכן יכול להבטיח אותם.
כדאי שהנהלת יוניליוור תפנים: לשקר אמנם אין רגליים, אבל הוא משאיר פירורים.
• • •
פס לייצור שקרים
תלמה אוכלת את הדייסה שבישלה • במשך לא פחות מ־8 שעות בדקה משלחת של משרד הבריאות את קו ייצור הקורנפלקס במפעל החברה בערד • מקור הזיהום לא התגלה, אך המסקנה היתה חד־משמעית: "רצף טעויות רשלני" • העונש: נשלל הרישיון המאפשר לחברה לפקח בעצמה על הייצור • בינתיים, מרבית הצרכנים מצביעים בארנק, ולא קונים את מוצרי החברה
במשך לא פחות משמונה שעות חיפשו אתמול מומחי משרד הבריאות את החיידק שגרם לזיהום בקו הייצור של מפעל תלמה בערד. אלא שלאור התנהלות החברה בימים האחרונים, נדמה כי אין צורך במיקרוסקופ כדי לזהות את הסיבה למחדל הקורנפלקס שהיקפו זועק לשמיים: מדובר בחיידק שהולך על שתיים.
ואכן, בתום הביקורת קבעו מומחי משרד הבריאות כי התרשמו שהתנהלות החברה התאפיינה ב"רצף טעויות רשלני" אך ללא כוונת זדון מצד הנהלת החברה ומערך האיכות.
בעקבות כך, משרד הבריאות שלל אתמול מהחברה את הרישיון המעיד על תנאי ייצור נאותים (GMP) ומאפשר לה לפקח על פס הייצור של המזון בעצמה. המשמעות: מעתה ואילך משרד הבריאות יפקח באופן יומיומי על ייצור המזון במפעל החברה בערד.
יצוין כי בעקבות הגעת מוצרים נגועים בסלמונלה לרשתות השיווק, מבצעת יוניליוור חקירה בסיוע משרד חקירות חיצוני.
מי שערך את הביקורת מטעם משרד הבריאות היה צוות בראשות ראש שירותי בריאות הציבור, פרופ' איתמר גרוטו, ומנהל שירות המזון הארצי, אלי גורדון.
במשרד הבריאות ציינו כי "החברה שיתפה פעולה עם הבדיקה באופן מלא". במהלך הבדיקה נלקחו דגימות מקווי הייצור, נבדקו תהליכי הייצור ונוהלי בקרת האיכות.
מקור הזיהום לא אותר, וייתכן שיעבור זמן עד שיאותר או שלא יתגלה כלל. במשרד הבריאות ציינו שייתכן שהוא נובע מתחלואת עובד או מזיהום משני (למשל, צואת יונים שחדרו למפעל). משרד הבריאות המליץ לבצע בדיקות מעבדה לעובדים, על מנת לנסות להשלים את החקירה.
עוד נמסר כי "בעקבות הביקורת שערך משרד הבריאות לפני שבוע, נקט המפעל שורת פעולות מתקנות. משרד הבריאות יורה על הנחיות נוספות כדי למנוע הישנות מקרים דומים בעתיד, כגון הגברת תדירות הדיגום באופן שיבוצע מדי יום, עד להודעה חדשה. משרד הבריאות ימשיך בניטור ובמעקב, כולל אחר תוצאות בדיקות המעבדה שנלקחו מהמפעל ומדרכי השיווק וידווח באופן שוטף לציבור".
מיוניליוור נמסר כי "אנו פועלים בתיאום מלא עם משרד הבריאות וניישם את כל המסקנות וההמלצות של המשרד. החברה ממשיכה בתהליך בדיקה יסודי של האירוע". ד"ר חגי לוין, מזכיר איגוד רופאי בריאות הציבור: "צריך שתעשיית המזון כולה תפיק לקחים מהאירוע הזה ותעמיד בראש מעייניה את בריאות הציבור ולא אינטרסים אחרים. האירועים הוכיחו שצדקנו ושיש צורך לעדכן את החקיקה הנוכחית בתחום הפיקוח על המזון, כך שהדיווח על מוצר שלא יצא לשיווק לא יהיה לשיקול דעת החברה". אגב, הדיון בנושא בוועדה לביקורת המדינה שהיה אמור להיערך מחר, נדחה ליום חמישי.
בינתיים נראה שהצרכנים לא ממש חיכו לתוצאות הבדיקה: הביקוש לדגני קורנפלקס תלמה מסוג "אלופים" ו"קוקומן" הפך להיות אפסי בימים האחרונים. בהתאם לכך רשתות המזון ערכו אתמול הערכת מצב חדשה שבעקבותיה הן שוקלות להוריד מהמדפים את דגני קורנפלקס תלמה מסוג "אלופים" ו"קוקומן".
"אף אחד לא קונה את המוצרים האלה, וגם את מותגי הדגנים האחרים קונים פחות למרות המבצעים והורדת מחירים", אמר אתמול מנהל רשת מזון.
על פי נתוני רשתות המזון, מדובר בצניחה של כ־80-70 אחוזים במכירות מוצרי הדגנים של יוניליוור החל מיום שישי, בהשוואה לממוצע שלושת השבועות שקדמו לתחילת האירוע. נתח השוק של יוניליוור ברשתות בקטגוריית הדגנים מאז תחילת המשבר הוא כ־35%, אסם נסטלה 39% ומותגים פרטיים כ־10%, והיתר - 16%. ברוב רשתות המזון התקבלו מאות החזרות של מוצרי תלמה במהלך סוף השבוע ואתמול. כך, למשל, היקף החזרות המוצרים עד כה לשופרסל על ידי לקוחות עומד על 1,400 (פתוחים וסגורים כאחד).
"אנחנו מבצעים החזר כספי מלא למחזירים, או מעניקים להם מוצר חלופי על פי בחירתם", מסרו אתמול בשופרסל. גם ברשת סופר פארם ובבתי המרקחת הפרטיים המחזיקים בעיקר חטיפי בריאות של תלמה, ולא דגני קורנפלקס, נרשמה ירידה משמעותית במכירות. "הציבור פוחד שגם במארז של חטיפי בריאות יש זיהום", אומר בכיר בסופר פארם, "הציבור חש נבגד ולא מאמין יותר לתלמה". בניו פארם דווקא ציינו אתמול כי "אצלנו לא חלה ירידה במכירות מארזי חטיפי בריאות של תלמה".
קמעונאי אחר אומר כי "הם שיקרו גם לנו, בעלי הרשתות. הם נתנו לנו לשים שלטים שהכל בסדר ובטוח. האמנתי להם, ולמעשה אני עומד מול הצרכנים בשטח ולא נעים לי לומר להם שלא ידעתי. חלק מהצרכנים אפילו שואלים אותי: 'אתם באמת לא ידעתם או ידעתם ושתקתם?' מרגיז אותי שאנחנו, בלי לרצות בכך, הופכים להיות חלק מהסיפור".
לדברים אלו מצטרף קמעונאי אחר שאומר כי "במכירות של כל מוצרי תלמה חלה ירידה דרסטית. הציבור הפסיק ממש להאמין לכל מה שהחברה אומרת ולא שם יד על מוצרי תלמה. הקונים חוששים וכועסים".
מיטל יסעור בית־אור וזיוה מוגרבי־קובניטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו