ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר תכריע מחר בנוגע לניכוי שליש מעונשם של הנשיא לשעבר האנס משה קצב, השופט לשעבר דן כהן ופקידת הבנק אתי אלון. תחילה תידון בקשתה של אלון, לאחר מכן תידון בקשתו של כהן, ולבסוף תודיע הוועדה את החלטתה לגבי עתירתו של קצב.
קצב ריצה ארבע שנים ושבעה חודשים מתוך שבע שנות המאסר שנגזרו עליו, ובמקרה שההחלטה בעניינו תהיה חיובית הוא ישתחרר באופן מיידי. כזכור, לפני כחודשיים דחתה הוועדה את עתירתו ומתחה ביקורת על התנהגותו כשכתבה כי "בפנינו אסיר המכחיש את העבירות שביצע, טוען לחפותו למרות פסקי הדין בעניינו וממשיך להיות עסוק בהוכחת חפותו".
בנוסף, קצב סירב לקבל טיפול שיקומי בכלא, בין היתר בטענה כי הוא כופר בעבירות שבהן הורשע. בשנת 2010 הוא הורשע בשתי עבירות אונס, מעשה מגונה בכוח והטרדה מינית בארבע נשים שעבדו תחתיו. הוא עירער לבית המשפט העליון, אך ערעורו נדחה.
בעקבות דחיית ערעורו לנכות שליש מעונשו עתר קצב על ההחלטה לבית המשפט המחוזי בתל אביב ותוך כדי דיונים, הביע - לראשונה - הסכמה לעבור תהליך שיקום.
תחילה נבחנה האפשרות שהדבר יבוצע על ידי השב"ס, וכשהדבר לא צלח הודיעה במפתיע הרשות לשיקום האסיר במשרד הרווחה כי גובשה לקצב תוכנית שיקום ל"מכחישי עבירה" שרובה תוכנית תורנית שאותה יעבור עם שחרורו מהכלא. בעקבות ההודעה החזיר בית המשפט את הכדור לוועדת השחרורים, וזו צפויה כאמור למסור את החלטתה מחר.
במקרה של אתי אלון, שסיימה לרצות 14.5 שנים מתוך ה־17 שנגזרו עליה, פרקליטות מחוז המרכז הודיעה כי לא תתנגד לשחרורה. אלון פנתה לוועדת השחרורים שלוש פעמים בעבר, אך סורבה על ידי פרקליטות המחוז. לפני כחצי שנה, בעת הדיון בבקשתה השלישית, קיבלו נציגי הפרקליטות את המלצת יו"ר ועדת השחרורים, השופט (בדימוס) שלמה שהם, לשחררה החודש. שהם קבע אז כי השחרור כפוף לכך שאלון תמשיך בהליכי השיקום שבהם התמידה ו"לא יתקבל מידע מודיעיני חסוי בדבר קשריה עם ארגוני פשיעה".

אתי אלון // צילום: דודו בכר
כזכור, אלון הודתה בגניבת 250 מיליון שקלים מחשבונותיהם של לקוחות הבנק למסחר במשך יותר מחמש שנים. חלק מהכספים העבירה לאחיה עופר מקסימוב, שהיה מהמר כפייתי, וחלקם הגיעו לידי עבריינים ולארגוני פשע. בשנת 2003 הורשעה אלון בשורת עבירות שכללו גניבה, מירמה, זיוף, הלבנת הון ורישום כוזב במסמכי תאגיד.
השופט דן כהן הורשע בשנת 2013 במסגרת הסדר טיעון בקבלת כספי שוחד מחברת "סימנס" הגרמנית, בעת שכיהן כדירקטור בחברת החשמל לאחר שפרש מכס השיפוט. בנוסף, הורשע כהן בהפרת אמונים בפרשת "רוגוזין".

דן כהן // צילום: יוסי זליגר
בשנת 2009, בעקבות בקשה של רשויות החוק בישראל, נעצר כהן בבירת פרו, לימה, ובשנת 2013 נידון לשש שנות מאסר ולקנס של 6 מיליון שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו