תאגיד השידור הציבורי "כאן": ההחלטה על הדחייה נדחתה למחר

ועדת הכלכלה דנה על דחיית מועד תחילת הפעילות של תאגיד השידור הציבורי והחליטה לדחות את ההצבעה למחר • עד כה הוצאו כ-700 מיליון שקלים וכל חודש של דחייה עשוי לעלות עד 10 מיליון שקלים נוספים

וועדת הכלכלה תדון בדחיית השידור הציבורי // צילום: אמיר מאירי // וועדת הכלכלה תדון בדחיית השידור הציבורי // צילום: אמיר מאירי ,
וועדת הכלכלה תדון בדחיית השידור הציבורי // צילום: אמיר מאירי // וועדת הכלכלה תדון בדחיית השידור הציבורי // צילום: אמיר מאירי

ועדת הכלכלה של הכנסת דנה היום על דחיית מועד תחילת פעילות תאגיד השידור הציבורי, ועד כה הוועדה החליטה לדחות את ההכרעה בנושא למחר (רביעי) בבוקר, ולכן חוק התאגיד לא עלה היום להצבעה.

צילום: יוני ריקנר

במהלך הדיונים התברר כי למרות שתאגיד השידור הציבורי, שזכה לשם "כאן", עדיין לא החל לשדר, כספים רבים כבר הוזרמו אליו. כ-700 מיליון שקלים כבר הועברו לצורכי התאגיד, והיד עוד נטויה.

אם לא יהיו הפתעות של הרגע האחרון, הכנסת אמורה לאשר את החלטת הממשלה לדחות את מועד תחילת פעילות תאגיד השידור הציבורי. לפי ההחלטה, שהובילו במשותף ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון, התאגיד יתחיל את שידוריו באפריל 2017 - ולא באוקטובר השנה.

כבר אמש, סמוך לחצות, היתה הכנסת צפויה לאשר בקריאה הראשונה את התיקון לחוק התאגיד. הבוקר ב־9:00 התכנסה הוועדה, בראשות ח"כ איתן כבל, לדיון בזק להכנת החוק לקריאה שנייה ושלישית. ח"כ רועי פולקמן (כולנו) הבהיר כי על הוועדה להכריע, בין השאר, לגבי המעבר הזמני של אולפני הטלוויזיה של התאגיד למודיעין כדי לשדר מאולפני ערוץ 9, ומהיכן ישדרו רשתות הרדיו. 

נתניהו היה סבור שיש לדחות את מועד סגירת רשות השידור לתחילת 2018, אך לבסוף התקבלה פשרת כחלון, שהציע לאפשר את תחילת שידורי התאגיד כבר ב־1 בינואר ולכל המאוחר ב־30 באפריל 2017. כחלון וראשי אגף התקציבים חששו שדחיית סגירת הרשות תעלה לקופת האוצר לפחות 550 מיליון שקלים, לאחר שהאוצר כבר הוציא על התאגיד 600 מיליון שקלים. עם זאת, כעת הדיון עוסק בנתונים אחרים, שלפיהם כל חודש דחייה בפתיחת התאגיד יעלה 10-8 מיליון שקלים בלבד: 40-32 מיליון שקלים אם תחילת השידורים תידחה עד 1 בינואר, ו־70-56 מיליון שקלים אם תידחה ל־30 באפריל 2017.

•   •   •

 

ביטן: אפעל לביטול התאגיד - למרות התנגדות רה"מ

יו"ר הקואליציה: "רוב הח"כים בליכוד תומכים בהצעה - ונתניהו כנראה יצטרך ליישר קו" • הסביר: "לא צריך לשלוט במינויים, אבל חייבים פלורליזם" 

יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן (הליכוד), אמר שינסה להמשיך לקדם את הצעת החוק שלו לביטול תאגיד השידור - למרות התנגדותו של ראש הממשלה  בנימין נתניהו. 

"רוב חברי הכנסת בליכוד תומכים בהצעה", אמר ביטן אתמול, "וראש הממשלה כנראה יצטרך ליישר קו". הוא הוסיף כי נתניהו הביע את דעתו נגד הצעת החוק וציין כי "אני ח"כ מהשורה ויש לי עמדות. זכותי להציע הצעות חוק פרטיות כמו כל ח"כ, ואין לכך קשר שאני גם יו"ר הקואליציה". 

ביטן. "זכותי להציע הצעות חוק פרטיות, כמו כל ח"כ" // צילום: אורן בן חקון
ביטן. "זכותי להציע הצעות חוק פרטיות, כמו כל ח"כ" // צילום: אורן בן חקון

  ביטן. "זכותי להציע הצעות חוק פרטיות, כמו כל ח"כ" // צילום: אורן בן חקון

לדברי ביטן, "אין בתאגיד השידור כל צורך. לאחר שראשיו נכשלו בהקמתו פעם אחר פעם, ולמרות מיליונים שהוזרמו אליו, ומאחר שאגרת הטלוויזיה בוטלה ורשות השידור מתייעלת, אין הצדקה לבזבז עוד מכספי משלם המסים, ואין הצדקה לזרוק הביתה מאות משפחות ללא פרנסה. יותר קל לקלוט את 200 עובדי התאגיד ברשות השידור מלגייס עוד 700 לתאגיד". 

בנוגע להשקפות ולדעות שיקבלו ביטוי בגוף החדש, אמר ביטן כי "אנחנו יודעים לאן התאגיד הזה ילך, אנחנו לא תמימים. אנחנו לא צריכים לשלוט במינויים, אבל הציבור הוא בעל הבית וחייב להיות פלורליזם. אני בתקשורת לא מחלק עיתונאים לפי שמאל וימין. מחפשים עיתונאים הגונים". יו"ר הקואליציה התייחס לדבריה של מירי רגב, שצוטטה כאומרת שלא ייתכן כי לשר התקשורת אין שליטה במינויים, ותהה: "אז מה אם רגב אמרה? רק לעיתונאים מותר להגיד הכל?"

ביטן התייחס גם לעימות עם הבית היהודי ואמר כי "הבית היהודי נרגע, אבל אנחנו לא נרגענו. זו שותפות של ביחד, ולא מוכנים לתהליך שבו כל הזמן מאיימים ותוקפים. לנו נמאס. יש להם 8 מנדטים והבנו שאנחנו תלויים בהם. אני יודע שלא כל הח"כים בבית היהודי עם בנט. כרגע התגובות של שני הצדדים לא מידתיות. מרוב הירי בתוך הנגמ"שים, ביקשנו תוספת מהאמריקנים לעוד נגמ"שים. יש לנו כלים להתמודד עם בנט".

מתי טוכפלד

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר