"להדיח את ג'יבריל רג'וב בשל תמיכתו בטרור"

מכון המחקר "מבט לתקשורת פלשתינית" פנה לוועד האולימפי הבין לאומי ולשרים בממשלה בדרישה להדיח את רג'וב, בשל תמיכתו בטרור ועידודו לרצוח ישראלים • עורך המחקר: "רג'וב הוקיר מחבל וקרא לאירוע ספורט על שמו"

ג'יבריל רג'וב // צילום: קוקו // ג'יבריל רג'וב // צילום: קוקו ,
ג'יבריל רג'וב // צילום: קוקו // ג'יבריל רג'וב // צילום: קוקו

מכון המחקר "מבט לתקשורת פלשתינית" פנה אתמול (רביעי) לוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) להרחיק את ג'יבריל רג'וב, יו"ר הועד האולימפי הפלשתיני, מכל אירוע ופעילות הקשורים לוועד האולימפי, ולדרוש את הדחתו מכל עמדה ותפקיד שהוא ממלא בארגונים האולימפיים. 

פנייה לשר הביטחון אביגדור ליברמן ולשרת התרבות והספורט מירי רגב, הועברה מהמכון, בדרישה שיפנו באופן רשמי נגד רג'וב בנושא. המכון מבסס את בקשתו על דו"ח מפורט המתעד כי ג'יבריל רג'וב תומך בטרור באופן עקבי ומסית לרצח. 

הדו"ח כולל תיעוד של תמיכת רג'וב במהלך גל הטרור האחרון, שימוש שהוא עושה בתוארו כיו"ר הועד האולימפי הפלשתיני בזמן שהוא מאדיר את הטרור, ואיסור שהוא מטיל על פלשתינים להשתתף בפעילויות ספורט משותפות עם יהודים המיועדות לקידום השלום.

איתמר מרכוס, שערך את המחקר עם צוותו, אמר כי "רג'וב, בהיותו תומך גלוי בטרור הפלשתיני, מייצג את ההיפך הגמור מהערכים האולימפיים. בזמן שבו העולם נאבק נגד הטרור, מתן האפשרות לרג'וב לכהן בתפקידים אולימפיים ולהשתתף בפעילויות ואירועים של הוועד האולימפי, ימיט חרפה על הועד האולימפי הבינלאומי ועל הקהילה האולימפית כולה". 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בדו"ח מוזכר, לדוגמא, אירוע מאוקטובר 2015, כאשר מחבל פלסטיני תקף בסכין בני משפחה ישראלית שהלכו לכיוון הכותל המערבי בעיר העתיקה של ירושלים. המחבל ששמו מוהנד חלבי, דקר את האב למוות, ואחר כך רצח אדם שמיהר למקום כדי לעזור לבני המשפחה. 

המחבל חלבי דקר ופצע גם את האם והתינוק בן השנתיים, לפני שהוא נורה ונהרג על ידי שוטרים. כחודש לאחר מכן, ג'יבריל רג'וב, בתפקידו כיו''ר הועד האולימפי הפלסטיני, החליט להביע הוקרה לפעולת הרצח של המחבל חלבי, על ידי קריאת אירוע ספורט על שמו. 

מרכוס אמר, כי "ההחלטה של ג'יבריל רג'וב להאדיר את המחבל-הרוצח לא הייתה חריגה, אלא אופיינית לו כתומך בטרור באופן גלוי, גם כשהוא משתמש בתוארו יו''ר הועד האולימפי הפלסטיני. במהלך גל הטרור הפלסטיני של 2016-2015, שכלל מאות פיגועי דקירה, דריסה ופיגועי ירי, רג'וב היה אחד התומכים העיקריים בטרור, שבירך מחבלים רוצחים בשידורים בטלוויזיה הפלסטינית ועודד לרצוח עוד ישראלים". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר