מאות מתושבי חיפה והקריות הפגינו במחאה על ההחלטה להרחיב את בתי הזיקוק. ההפגנה נערכה לאחר פרסום נתוני תחלואה מדאיגים על סרטן והקשר לזיהום בשבוע שעבר, ועל רקע אישור שתי תכניות להרחבת בתי הזיקוק ו"קרקעות הצפון" - בית זיקוק חדש לידו.
מגמה ירוקה
כמה מאות מתושבי חיפה והקריות הפגינו בחוף מרדיאן בעיר. המפגינים הניפו שלטים נגד שר האוצר כחלון: "פוגע בציבור בוחריו". עוד קראו המפגינים: "קריית חיים לא רוצים להיות קריית המתים".

מאות המפגינים בחיפה
צילום: ארגון "מגמה ירוקה"
אלה נווה, מארגנת ההפגנה, אמרה כי ״עשו זאת באופן מקומם מאוד - בתוך דחיית הטיעונים הציבוריים המקצועיים שהוגשו, וקבלת הטיעונים של החברות ובקשותיהן להקלות״.
עוד היא טענה כי ״הערכאה האחרונה העומדת לפנינו - היא בית המשפט העליון. מספר הימים לכך ספור ולכן כרגע מתנהל מירוץ נגד הזמן בעניין. יש עוד ערכאה חשובה לא פחות שיכולה לעזור והיא תגובת הציבור. הציבור שקט כי הוא לא מודע לכך בכלל. מעטים מאוד ברחוב החיפאי או הקרייתי שיודעים שאישרו את התכניות האלו״.
"אנחנו דורשים מממשלת ישראל", ציינו אנשי עמותת מגמה ירוקה שהשתתפו בהפגנה, "לגלות מנהיגות ולהילחם באומץ לב מול בתי הזיקוק ומשפחת עופר שמפעילה את כל כובד משקלה כדי להרחיב את פעילותה העסקית על חשבון בריאותם וחייהם של תושבי חיפה והקריות".
"מצב התחלואה, זיהום האוויר והסכנה הביטחונית הנשקפת לחייהם של מאות האלפים שחיים במטרופולין הם בלתי נסבלים. כדי לפתור את המשבר, אחת ולתמיד, ממשלת ישראל חייבת להכריז, לפי חוק אויר נקי, על מטרופולין חיפה כאזור מוכה זיהום אויר ותחלואה", ציינו בעמותה.
תגובת בזן (בתי זיקוק לנפט) לטענות המוחים: "תכנית המתאר של בזן שאושרה ע"י כל גורמי התכנון המוסמכים, נועדה להסדיר את פעילות מתחם הקבוצה הקיים מתקופת המנדט הבריטי, באופן מודרני ותוך שקיפות מלאה. החלטת הוועדה המחוזית קבעה כי התכנית משקפת איזון הולם בין כלל האינטרסים הרלבנטיים. מאז שעברה בזן לידיים פרטיות, הושקעו למעלה מ-1.2מיליארד שקלים בנושאי איכות הסביבה, היא עומדת בתקני איכות סביבה מהמחמירים בעולם המערבי וודוחות המשרד להגנת הסביבה מעידים על השיפור המשמעותי בהיקף פליטות המזהמים ובאיכות האוויר במפרץ חיפה"