חברת בריגה זכתה יחד עם שותפיה במכרז להקמת מתחם בילוי ופנאי בלב שכונת עיר ימים בנתניה. הקרקע שנרכשה בליבה של השכונה הינה בשטח של כ- 9.5 דונם ומתחם הבילוי והפנאי המתוכנן יוקם בשטח של כ-20,000 מ"ר. החברה מסרה כי עלות הקרקע שנרכשה כ-73 מיליון שקל וצפי היקף השקעה לבניית המתחם נאמד בכ -150 מיליון שקל.
מתחם המסחר בילוי ופנאי שעתיד לקום, ממוקם בלב ליבה של השכונה האטרקטיבית, שכונת 'עיר ימים' הסמוכה לחוף הים, צירי תנועה מרכזיים, שמורת טבע ופארקים רחבי ידיים. המתחם צפוי לקום על שטח של כ-20,000 מ"ר וצפוי לכלול שטח של כ-9,000 מ"ר שישמש למחסנים ולכ-300 מקומות חנייה. קומת מסחר של כ-8,000 מ"ר וקומה נוספת של מסחר ומשרדים בשטח של כ-3,000 מ"ר. מועד התחלת הבנייה הצפוי הינו חודש אוקטובר 2016 וצפי סיום - מהלך שנת 2018.
יקי בריגה, מנכ"ל ומבעלי חברת בריגה ציין: "שכונת עיר ימים קובעת רף חדש באיכות המגורים בישראל . מיקומה של השכונה בצמוד למכון וינגייט, כביש 2 ורמת פולג הפכה את השכונה לאטרקטיבית ביותר. שכונת עיר ימים קלטה כ- 4,000 משפחות חדשות המחפשות מעבר לחוויית מגורים גם מתחם בילוי מודרני וחדשני הכולל מסעדות, חנויות אופנה ומתחם ילדים וכל זה במרחק הליכה קצרה מביתם. אין לי ספק כי המתחם החדש ימשוך אליו קהל רב מנתניה והסביבה"
***
חברת התיירות איסתא ליינס הודיעה כי יזמה הקמת מלון בוטיק בן 50 חדרים מחדש, עפ"י תקני בנייה ירוקה ובנייה מלונאית, תוך התאמה מלאה לדרישות תוכנית הכוכבים החדשה של משרד התיירות. זהו המלון הרביעי בפורטפוליו המלונות של קבוצת איסתא בישראל. הוא צפוי להיפתח בשלהי 2018 בהשקעה של כ-60 מיליון שקל. איסתא נכסים, בניהולו של שמעון סיבוני, מחזיקה 40% מהבעלות והיזמים מחזיקים ב-60%.
המלון יבנה במקומה של ספריית היידיש י.ל פרץ (רחוב ברנר), ותוכנן על ידי אדריכל יואב מסר (מלון נורמן/ מרכז פרס לשלום). על עיצוב הפנים של המלון הופקד מעצב המסעדות והמלונות ירון טל. שותפיו של לוי בפרויקט הם מסעדנים, המחזיקים בין היתר במסעדת פו סושי בתל-אביב, קיסו בקריית אונו ונוצ׳ ברמת השרון.
המלון החדש שיוקם בתל-אביב הוא מלון עסקים בדירוג 4 כוכבים של משרד התיירות, הכולל מסעדת שף ובר, בריכת שחייה על הגג, חניון, חדר כושר וחדרי ישיבות. הליך קבלת היתר הבנייה ערך יותר מארבע שנים בשל הייחודיות בשינוי ייעוד הנכס וקבלת היתר בנייה מכוח תמ״א 38. במסגרת התב״ע של לב העיר תל-אביב מתאפשרת הפיכתם של עשרה מבני ציבור בלבד לבתי מלון או בתי דיור מוגן. סעיף זה בתב״ע איפשר לאיסתא להשביח את המבנה ששימש במשך שנים ספריית יידיש.