צו מניעה זמני נגד חוק שכר הבכירים

בג"צ הוציא צו ביניים נגד החוק שמגביל את שכר הבכירים בבנקים • יו"ר ועדת הכספים מעריך: החוק לא יבוטל בסופו של דבר

ה"בייבי" שלו יפגע? משה כחלון// צילום: גיל אליהו // ה"בייבי" שלו יפגע? משה כחלון// צילום: גיל אליהו

מכה לחוק הגבלת שכר הבכירים במערכת הפיננסית שבין יוזמיו נמצא שר האוצר משה כחלון. בג"ץ נעתר לבקשה שהגיש איגוד הבנקים והוציא היום (שני) צו ביניים שיוביל לכך שבנקאים שיודיעו על התפטרותם בעקבות החוק בתוך 45 ימים ממועד ההכרעה בעתירה – לא יאבדו את זכויותיהם בגין סיום העבודה. 

 

החוק החדש שמגביל את שכרם של בכירי המערכת הפיננסית, הבנקים וחברות הביטוח, להיקף שכרם של העובדים המשתכרים את המשכורת הנמוכה בארגון, מוביל לגל פרישת בכירים במערכת הפיננסית שחוששים לאבד את זכאותם לפי חוזי העבודה שלהם.

 

השופט יורם דנציגר ציין בהחלטתו כי "קריאת החוק על פניו אינה מאפשרת לעובדים לכלכל את צעדיהם נכון להיום. זאת נוכח אי-הוודאות והעמימות השוררים ביחס לכוונת המחוקק במספר נקודות משמעותיות בחוק." לדברי השופט בהחלטתו עובדים מסוימים כבר עזבו את עבודתם ואחרים שוקלים להתפטר מהתאגידים שבהם הם עובדים עשרות בשנים כתוצאה מהחקיקה.

 

"במצב הדברים הזה, כאשר צו הביניים המבוקש הוא צר ומצומצם ביותר, נוטה הכף בעיניי לטובת 'הקפאת המצב'... אשר יאפשר לנהל את העתירה ללא שהסכנה מפני אובדן זכויות הוותק מרחפת מעל לראשם של העובדים הבכירים במערכת הבנקאית", ציין השופט דנציגר בהחלטתו.

ח"כ רחל עזריה (כולנו) טענה כי מדובר בעיכוב קל ביישומו של החוק: "החגיגה על חשבון הציבור נגמרה. אני מקווה שבג"צ לא יתערב בפעילות הרשות המחוקקת בעניין הגבלת שכר הבכירים. אין שום הצדקה לשכר כל כך גבוה על חשבון העמלות והריביות שהציבור משלם. יש כאן חוק הוגן שמחזיר לציבור את הכסף שלו. אנו בטוחים שזהו עיכוב קל, אף עתירה לא תעזור והחוק יעבור בסופו של דבר". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר