"למנוע מאסירי חמאס לצפות בגמר היורו"

לאחר שפניה לנציבת שירות בתי הסוהר לא נענתה, משפחת שאול עתרה לבג"צ בדרישה לשלול הטבות מאסירי חמאס

זהבה שאול ועו"ד דמרי, הבוקר // זהבה שאול ועו"ד דמרי, הבוקר ,
זהבה שאול ועו"ד דמרי, הבוקר // זהבה שאול ועו"ד דמרי, הבוקר

משפחת החלל הנעדר אורון שאול ז"ל עתרה הבוקר (ראשון) לבג"צ בדרישה למנוע מאסירי חמאס הטבות, שכוללות בין היתר צפייה במשחקי היורו שיערכו הערב. המשפחה פנתה לבית המשפט לאחר שמכתב בעניין שנשלח לנציבת שירות בתי הסוהר, רב גונדר עפרה קלינגר, לא נענה. 

בעתירה, שהוגשה באמצעות עו"ד אפרים דמרי, נכתב כי מאחורי ההחלטה של שירות בתי הסוהר לאפשר את שידור משחקי היורו לאסירים הביטחוניים "אין כל רציונאל", וכי ההחלטה "בלתי הגיונית בעליל ואף פוגעת ברגשות ובאינטרס הציבורי בכללותו. "החלטה מאוסה ומעוררת סלידה", נכתב.

עו"ד דמרי מסר: "לא יתכן שהשב"ס יתעלם ממכתבים של ההורים, ובנוסף יאפשר למחבלי חמאס לראות את גמר היורו, בעוד משפחתו של החייל אורון שאול מתחננת לקבלת אינפורמציה הנוגעת לגורל בנה".

משפחת שאול מתכוונת להתייצב מחר בבוקר בכניסה לכלא נפחא/רימון במטרה שלא לאפשר למשפחות אסירי חמאס לבקרם. 

הוריו של אורון שאול ציינו: "אנו עומדים על דרישתנו ממדינת ישראל 'הומניטרי מול הומניטרי'. לא נאפשר ביקורי משפחות מחבלי החמאס בבתי הכלא בישראל. לא יתכן שהנושא ההומניטרי יפעל רק מכיוון ישראל כלפי החמאס. השבת הבנים היא עניין הומניטרי, את זה אנו דורשים בתוקף". 

בעקבות זאת הגישה המדינה לבג"ץ את תגובתה המקדמית לעתירה הנוגעת לחסימת שידור משחק גמר היורו בכדורגל הערב לכל האסירים הביטחוניים במדינת ישראל.

בתגובה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין יובל רויטמן ונועם מולה ממחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, נאמר בתמצית כי דין העתירה להידחות בשל אי-מיצוי הליכים, אך דינה להידחות גם לגופם של דברים. זאת, משום שפקודת נציבות שב"ס מאפשרת לאסירים לצפות בסל ערוצי טלוויזיה מסוים, שנבחר בקפידה ע"י גורמי הביטחון בשב"ס מתוך מטרה לכלול ערוץ ישראלי ולא לכלול ערוצים המשדרים תכנים מסיתים. העובדה שמשחק הגמר משודר בערוץ 2 אינה בשליטת שב"ס, נאמר עוד, ובנסיבות אלה אין לראות כל שוני בין צפייה במשחק לבין כל תוכנית אחרת המשודרת בערוץ 2.

בתגובה המקדמית נאמר גם כי מדינת ישראל רואה בשחרור השבויים והנעדרים משימה בעלת חשיבות רבה, והיא פועלת לשם כך במישורים שונים, ובכלל זאת בערוצים מדיניים. לכן, מדובר בעניין המצוי בלב שיקול הדעת של המדינה, ומשכך שיקול הדעת שלה הוא רחב מאוד בעניינים מסוג זה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר