עשתה להם בית ספר

נ', אם לתלמידה בקיבוץ שריד, נדהמה לגלות שביה"ס אינו מגודר • היא עתרה נגד משרד החינוך - וניצחה • השופט: "מיצאו פתרון, אחרת שנת הלימודים לא תיפתח"

בית הספר בשריד. פרוץ לרווחה // בית הספר בשריד. פרוץ לרווחה ,
בית הספר בשריד. פרוץ לרווחה // בית הספר בשריד. פרוץ לרווחה

 פתיחת שנת הלימודים הקרובה אמנם נמצאת עוד במרחק שבועות ארוכים, אבל נ', תושבת קיבוץ שריד במועצה האזורית עמק יזרעאל, יכולה להרשות לעצמה לסמן "וי" גדול במחברת.

נ' היא אמא לשני ילדים קטנים ובשנה החולפת החלה בתה הקטנה ללמוד בבית הספר היסודי האזורי בקיבוץ שריד. אלא שבתחילת שנת הלימודים גילתה האם כי בית הספר פרוץ לכל עבר וכל מי שרוצה יכול להיכנס אליו, מכיוון שאינו מגודר. 

האם פנתה תחילה לגורמים שונים, ובהם משרד החינוך, המועצה האזורית ובית הספר עצמו. היא טענה כי מדובר בסכנה ביטחונית מפני אירועי פח"ע, כיוון שאין גדר היקפית סביב בית הספר, וכי קיים חשש לשלום התלמידים. עוד טענה כי יש סכנה בטיחותית כי ליד בית הספר מצוי מפעל שאליו נכנסים רכבים כבדים.

לאחר שלא קיבלה סיוע, פנתה להליך משפטי והגישה עתירה מינהלית לבית המשפט המחוזי בנצרת. האם עתרה נגד משרד החינוך, המועצה אזורית עמק יזרעאל, קיבוץ שריד שבשטחו שוכן בית הספר וכן כנגד ועד ההורים של בית הספר. לטענת עורך הדין של נ', אמיתי בן נון, היא ספגה השפלות ו"ברוגז" ברחבי הקיבוץ על כך שהגישה את העתירה. 

בדיון שנערך בשבוע שעבר החליט השופט אשר קולה לקבל את עתירת האם - לפיכך הוחלט כי כל הגורמים המקצועיים, ובהם משרד החינוך, משטרת ישראל והמועצה האזורית עמק יזרעאל, יעשו הכל על מנת למצוא פתרון בטיחותי באשר להקמת הגדר. עוד כתב השופט כי אם לא יימצא פתרון ותוך שמירה על הערכים החינוכיים של בית הספר, לא ייפתח בית הספר שגיא בקיבוץ שריד בשנת הלימודים שתתחיל ב־1 בספטמבר הקרוב.

מהמועצה האזורית עמק יזרעאל נמסר בתגובה: "המועצה לומדת את ההחלטה ותפעל על פי החוק".

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "המשרד לאורך כל הדרך היה בעד הקמת הגדר, ואף הועבר לכך תקציב. אנו תקווה שהקיבוץ יאשר בהקדם את החלטת בית המשפט, כדי שהמועצה תתחיל את עבודות הבנייה באופן מיידי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר