בעקבות פוסט: גידי אורשר הושעה מגל"צ

עיתונאי גל"צ הצית סערה בפוסט בפייסבוק: "היללנים המקצועיים מן המזרח" • רגב: "השעיה לא מספיקה - יש לפטר. אפס בסולם מירי" • השר ליברמן: "ראוי שההשעיה הזמנית תהפוך לקבועה"

גידי אורשר // צילום: לירון אלמוג

תחנת הרדיו הצבאית גלי צה"ל השעתה את העיתונאי גידי אורשר עד בירור, בעקבות פוסט גזעני שהעלה ברשת הפייסבוק. השרה רגב הגיבה הערב (שבת) לפוסט של גידי אורשר, אותו כינתה כגזעני, ואמרה: "פניתי למפקד גלי צה"ל ודרשתי ממנו לפטר לאלתר את גידי אורשר, מבקר הקולנוע של התחנה, לאחר שהתבטא באופן גזעני להחריד נגד עדות המזרח, נגד הדת והמסורת היהודית ונגד ציבור שלם שהוא אינו נמנה עליו אבל סבור כי הוא יכול לבוז לו".

הפוסט של גידי אורשר // צילום: מתוך פייסבוק

השרה ציינה כי "אחרי המהפכה בחלוקת התקציבים למוסדות התרבות והשינויים שועדת ביטון מכניסה למערכת החינוך, אני קוראת לליברמן להצטרף ולעשות את מה שבוגי פחד לעשות - לנער את גלי צה"ל מהיסוד, לעקור את הגזענות מהשורש ולעשות שם צדק תרבותי". רגב ציינה כי גל"צ זו תחנה צבאית שממומנת כולה מכספי ציבור, גם מכספם של אלו ששמים רגל של תרנגולת על הראש. זאת התגובה לפוסט של אורשר, בו כתב: "בפעם הבאה שיהיה לכם התקף לב, וותרו על הצנתור ושימו רגל של תרנגולת על הראש - תרופת הסבתא שלכם".

בגלי צה״ל בחרו לצאת נגד דבריו של אורשר, ולאחר שיחה עם מפקד התחנה אורשר הושעה מתפקידו עד לבירור. 

רגב הוסיפה כי אורשר הוא "אחד משרקני הבוז שליוו את פתיחת פסטיבל הקולנוע שלשום (חמישי), אליו מצטרפת להקה של קוטלרים וגרבוזים שמלבים את השסע והקרע בעם ומבקשים לעצמם תרבות אליטיסטית, הגמוניה שלטת, מתנשאת ומתנכרת".

אורשר כתב בפוסט במהלך היום (שבת) כי "בפעם הבאה שאתם מצטנפים בממ"ד כשנופלים לכם טילים על הראש , התעלמו מ"כיפת ברזל" ותגידו תהילים או חכו לרחל אמנו שתגן עליכם". את הדברים כתב על מי שכינה "הזווידות והכחלונים, הש"סניקים מחד והקשת המזרחית מאידך והיללנים המקצועיים מן המזרח".

"אורשר הוכיח עד כמה תחושת הפטרונות מושרשת עמוק בקרב מרבית 'אנשי התרבות' והתקשורת מהמערב ומהשמאל, אך מבחינתי, הוא פשוט אפס בסולם מירי", ציינה השרה. רגב טענה כי בכל פעם שאיש תרבות או עיתונאי מרשה לעצמו לומר דברים מזלזלים ומכוערים כל כך נגד עדות המזרח, נגד ערכים, מסורות ואמונות של ציבור שלם, היא מתמלאת בכוח להמשך במאבק שבסופו תהיה כאן מהפכה תרבותית.

  "אלו פרפורי הגסיסה של האליטה הישנה" // צילום: דודי ועקנין

"אני פונה לכל מי שנפגע מהדברים ומבטיחה לכם - אלו פרפורי גסיסה של האליטה הישנה, לא אעצור עד שהאליטה הגזענית הזו תנושל מנכסיה ומעמדות הכוח שלה", הוסיפה שרת התרבות.

בתגובה רשמית של גלי צה"ל נמסר: "אין מקום לביטויים בהם השתמש אורשר ואנו מסתייגים מהן בכל תוקף, ואין זה משנה שהוא אינו עובד התחנה אלא מועסק כעצמאי. מפקד התחנה שוחח הערב עם גידי והביע בפניו שאט נפש מהדברים. המשך העסקתו של גידי תיבחן לאחר השיחה. נמשיך לפעול ולתת ביטוי לכלל הציבור בישראל".

רגב, בתגובה להשעייה, מסרה: "השעיה לא מספיקה, אני דורשת שרגלו של אורשר לא תדרך עוד בתחנה ציבורית הממומנת מכספי ציבור". 

שר הביטחון, אביגדור ליברמן, התייחס לפרשייה וטען כי מפקד גל״צ קיבל את ההחלטה הנכונה כשהחליט להשעות מיידית את גידי אורשר. ״אני סבור שלאור הדברים הבוטים והחד משמעיים שלא ניתן לפרש אותם בשום צורה אחרת, למעט השתלחות גסה בציבור שלם", ליברמן הוסיף כי "ראוי שההשעיה הזמנית תהפך לקבועה ותשים סוף לסרט של אורשר בגל״צ״.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר