הדרך מליון למארסיי לא ארוכה במיוחד. שעה וחצי ברכבת ישירה, שלוש שעות ו־40 דקות עם עצירות ביניים בכל העיירות הציוריות בדרך. מי שעשה אתמול את הנסיעה הזאת התקשה להאמין ש־24 שעות קודם לכן הוא היה באותה המדינה, באותו טורניר ובאותו המעמד. אם בפורטוגל – וויילס אנשים חיפשו למכור את הכרטיסים וביציעים נראו קרחות, את חצי הגמר בין גרמניה לצרפת כולם רצו לראות ולא היה כסא אחד פנוי.
מחוץ לאיצטדיון אפשר היה לראות ולשמוע אוהדים ממקסיקו, מברזיל, מיפן, וכמובן שגם מארץ הקודש. אם בקרב בין גארת' בייל לכריסטיאנו רונאלדו ניתן היה להוריד את הראש לפלאפון לכמה דקות ולשקוע במחשבות, פול פוגבה וטוני קרוס לא איפשרו שנייה אחת להסדיר את הנשימה. זה היה חצי גמר במעמד של גמר, עם מנצחת אחת גדולה ומנצח אחד על המקהלה – אנטואן גריזמן, שמתקדם בצעדי ענק אל עבר היכל התהילה.
לא במקרה נבחר ה"סטאד ולודרום" לאירוע. כדי לגבור על אלופת העולם לראשונה מאז 1958 בטורניר גדול הנבחרת של דשאן זקוקה לשחקן ה־12 ובמארסיי שומעים אותו הכי טוב. גם ב־1984 צרפת "בחרה" בעיר הנמל כביתה בחצי הגמר, גם אז השופט היה איטלקי ואז זה נגמר עם 2:3 אדיר על פורטוגל בדרך לגביע הראשון. האם ההיסטוריה תשחזר את עצמה? החצי הראשון הוכתר כהצלחה.
לראשונה בטורניר דידייה דשאן שמר על ההרכב והשאיר ב־11 את אומטיטי וסיסוקו. לב ניסה להתגבר על בעיית הפצועים עם אמרה צ'אן בקישור מעובה וחזק, דרקסלר, מולר ואוזיל נבחרו לשלישיית ההתקפה. המרסייז נוגן, העור נעמד דום, וצרפת התנפלה. גריזמן ומאטווידי ריחפו על המגרש, ורק הדיפה גדולה של נוייר מנעה את ה־0:1 המוקדם. עשר דקות של חסד איפשרו הגרמנים עד שהשתלטו על העסק לחלוטין. אברה סומן כחולייה החלשה וכל ההתקפות נעו ימינה. שחקני הקישור היה ראשונים לכל כדור, הכדורים טיילו סביב השער של לוריס, אבל אלופת העולם חסרה רגל מסיימת. נשמע דמיוני, אבל גומז פצוע ומולר עדיין לא נחת בצרפת. גרמניה לא רגילה להיות בצד המפסיד של הקלישאות, אבל היא לא כבשה ושילמה על כך. שניות לפני הירידה להפסקה, שוויינשטייגר שלח יד ארוכה ועצר נגיחה של אברה בתוך הרחבה. בדיוק כמו מקרה בואטנג ברבע הגמר, אלופת העולם חילקה פנדל במתנה. גריזמן אמר תודה, שלח את נוייר לצד אחד והקפיץ את הולודרום באוויר. 49 משחקים עברו חלק מבחינת שיפוט, ודווקא בגדול מכולם השופט ניקולה ריצולי סיפק רגע מחלוקת ראשון.
גרמניה שיחקה טוב - מסרה 400 מסירות יותר, החזיקה בכדור 65% אבל על הערב הזה היום רשום צרפת. בצד אחד אומטיטי מציג את משחק חייו בהופעה השנייה בלבד בנבחרת, בצד שני בואטנג נפצע ויורד בדמעות מהמגרש. שתי הנבחרות בעטו 16 פעמים לשער, אבל בעוד שלגרמניה אין מי שישים אותו ברשת, לצרפת יש את אנטואן גריזמן שעם השפיץ של הנעל עשה 0:2 עם החמישי שלו בטורניר. כשהוחלף בדקה ה־90, אוהדי צרפת עמדו כולם לכבוד הכוכב החדש. צרפת השיגה את הנקמה שחיפשה, ותהיה בגמר בטורניר ביתי בפעם השלישית ברציפות. בשתי הפעמים הקודמות זה נגמר עם גביע, ביום ראשון מחכים להם בסטאד דה פראנס רונאלדו ופורטוגל.

גריזמן חוגג את שערו השישי בטורניר // צילום: GettyImages
מהלך המשחק:
דקה 7: הזדמנות ראשונה במשחק מגיעה מרגלי אנטואן גרייזמן שפרץ למרכז מאגף שמאל וסחט זינוק ממנואל נוייר שהדף הצידה. מצב מצוין לצרפתים.
דקה 13: אמרה צ'אן בעט נהדר מהאוויר מתוך הרחבה, הכדור הוסט על ידי המגן והוגו לוריס הגיב מצוין ומנע שער בכורה בהופעת הבכורה של צ'אן בטורניר.
דקה 24: פאייה בכדור חופשי מרחוק לא הצליח להכניע את נוייר שאמנם נאלץ לזנק אך לא התקשה.
דקה 27: שוויינשטייגר עם בעיטה חזק מחוץ לרחבה גרם ללוריס למתוח איברים ולהדוף מעל המשקוף לכדור קרן.
דקה 42: גרייזמן בעוד הזדמנות טובה. אחרי שקיבל כדור עומק בעט הקיצוני כדור חזק שפגע ברשת החיצונית.
דקה 45: אחרי כמה רגעים של הססנות השופט הצביע על הנקודה הלבנה וצרפת זכתה לפנדל מוצדק אחרי נגיעת יד ברחבה של שוויינשטייגר. גרייזמן ניגש לבעוט ועושה זאת בהצלחה! 1:0 לצרפת!
דקה 72: צרפת מכפילה את היתרון 2:0! גריזמן ניצל טעות קשה של נויר שהשמיט הרמה של פוגבה ואת הכדור גלגל בין שחקני ההגנה של גרמניה.
דקה 74: קימיך עם ניסיון נהדר פגש את חיבורי הקורות. שוב גרמניה קרובה אבל לא מספיק כדי לכבוש.
הרכבי הנבחרות:
גרמניה: מנואל נוייר, ג'ושוע קימיך, בנדיקט הובדס, יונאס הקטור, יוליאן דרקלסר, בסטיאן שוויינשטייגר, טוני קרוס, אמרה צ'אן, מסוט אוזיל, תומאס מולר.
צרפת: הוגו לוריס, בקארי סניה, סמואל אומטיטי, לורן קוסיילני, פטריס אברה, בלזס מטווידי, מוסא סיסוקו, פול פוגבה, אנטואן גרייזמן, אוליבייה ז'ירו, דימיטרי פאייה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו