"לא יינקטו הליכים משפטים נגד קלינטון"

ה-FBI החליט שלא להעמיד לדין את המועמדת הדמוקרטית בגין שימוש רשלני בדואר אלקטרוני • "מחלקת המדינה כולה התרשלה" • טראמפ: "החקירה מוטה"

"פעלה בתום לב". קלינטון // צילום: gettyimages // "פעלה בתום לב". קלינטון // צילום: gettyimages

ראש הבולשת האמריקנית ג'יימס קומי, קיים היום (שלישי) מסיבת עיתונאים, בה הבהיר כי לא יוגש כתב אישום נגד המועמדת הדמוקרטית לנשיאות ארה"ב הילארי קלינטון, בגין "השימוש בתיבת הדואר האלקטרוני הפרטית שלה לצרכי עבודה", בזמן שכיהנה כמזכירת המדינה האמריקנית בקדנציה הראשונה של ממשל אובאמה. למרות זאת, ציינו נציגי הבולשת כי קלינטון והכפופים לה העבירו מידע "רגיש במיוחד", זאת בשל "רשלנות כוללת של כל מחלקת המדינה באבטחת מידע".

צילום: רויטרס

למרות הראיות החותכות לפיהן קלינטון פעלה שלא כראוי, והמידע שהעבירה אולי יורט על ידי האקרים, המדינה לא תנקוט בהליכים פלילים נגד קלינטון, "כיוון שפעלה בתום לב". לפני מספר ימים נחקרה קלינטון על ידי סוכני ה-FBI בנוגע לשימוש שעשתה בדואר האלקטרוני שלה לענייני עבודה.  

אחרי החקירה שנערכה ביום שבת האחרון, דוברה של קלינטון ניק מריל אמר כי קלינטון "שמחה על ההזדמנות להגיע לסיום הפרשה" המדוברת. יריבה, המעומד הרפובליקני לנשיאות, דונאלד טראמפ, צפה כי קלינטון לא תעמוד מול אישומים או הליכים משפטיים כלשהם, כיוון שהחקירה "מוטה" לטובת קלינטון. 

בכירים נוספים במפלגה הרפובליקנית מחו נגד הפגישה בין היועץ המשפטי לממשלה, לורטה לינץ' והנשיא לשעבר ובעלה של הילארי קלינטון, ביל קלינטון, שמנגד טענו כי פגישתם סבבה סביב "עניינים פרטיים", ולא דנו בחקירה. אחרי שדבר פגישתם של השניים נודעה לתקשורת, לינץ' אמרה כי תקבל כל החלטה מצד הבולשת בנוגע לחקירה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר