האם הסניפה קוקאין – התינוקת נפגעה קשה

זוג סלבס מקומיים מאריזונה הסניפו קוקאין עם חברים בביתם • למחרת האם הניקה את בתה, שהחלה "לגלגל עיניים" וסבלה מאפאתיות • כשהגיעו לבית החולים, סרבו ההורים לאפשר לצוות הרפואי לקחת מהתינוקת דגימת דם

הזוג ליסיאיוס ובתם // צילום: פייסבוק // הזוג ליסיאיוס ובתם // צילום: פייסבוק

סום וקריסטין ליסיאיוס, הזוג הנוצץ של אריזונה, ארה"ב, עומדים בפני אישום חמור אחרי שקוקאין נמצא בדמה של בתם בת הארבעה חודשים. סום (42) וקריסטין (26), מואשמים בשלושה סעיפי אישום חמורים בטענה שקריסטין העבירה, דרך חלב האם שלה, קוקאין לבתה. 

קריסטין, שהתמודדה ב-2013 לתואר מיס אריזונה, ועבדה ככתבת בערוץ KGUN-TV במשך שנתיים, הסניפה לכאורה קוקאין לפני שהניקה את בתה. התינוקת, הובהלה לבית החולים אורו וואלי בחודש שעבר, כשהיא אינה מגיבה לסביבתה. ההורים טענו כי בתם נהייתה "אפאתית", כשעיניה מתגלגלות לאחור. 

הזוג הנוצץ סרב בתחילה לאפשר לצוות בית החולים לדגום בדיקת דם מגופה של התינוקת, אך הסכימו להעביר אותה לבית חולים אחר. התינוקת הועברה לבית חולים לילדים, אך גם שם סירבו ההורים לאפשר לצוות בית החולים לבצע בדיקת רעלים בדמה. בסופו של דבר, התערבו הרשויות בטיפול בתינוקת, אז נמצא הסם בדמה.

עפ"י "אריזונה דיילי סטאר", אחד החוקרים דיווח: "למרות שידעה שבגופה עדיין מצוי קוקאין, המשיכה האם להניק את בתה בבית החולים". האם הצעירה תחילה הכחישה כי השתמשה בקוקאין, ואמרה כי אינה יודעת איך התינוקת שלה נחשפה לסם.

התמודדה על תואר "מיס אריזונה" ב-2013. קריסטין ליסיאיוס // צילום: טוויטר

האב הודה כשהבין שאשתו נשברה

בסופו של דבר הודתה האם כי אכן צרכה קוקאין עם בעלה וחברים שהתארחו בביתם ב-14 במאי - יום לפני שהתינוקת הובהלה לבית החולים. "לא חשבתי שהבת שלי תיפגע מחלב האם שלי, 12 שעות אחרי שהסנפתי קוקאין", אמרה קריסטין. גם החברים שהתארחו אצלם הודו כי ההורים צרכו קוקאין. 

אחד החברים, תומאס שמו, סיפר כי הסניף עם האב "מספר שורות" במקלחת. בדיקת דם שנלקחה מהאם הראתה בבירור כי היא צרכה קוקאין. בעלה, סום, כתב פלילים לשעבר, הכחיש גם הוא בהתחלה כי צרך קוקאין, אך כשהבין שאשתו הודתה, לא היתה לו ברירה. 

"הם הורים טובים, המקרה לא משקף את מי שהם". סום ובתו // צילום: פייסבוק 

האב טען כי הוא מסניף "כמה שורות פעם בחודש וחצי", וזוהי הייתה הפעם הראשונה בה הסניף קוקאין עם אשתו מאז ילדה את בתם. שוטרים שהגיעו לביתם של בני הזוג יום לאחר שאושפזה התינוקת, מצאו 1.6 גרם של קוקאין בסלון, ושקיות קוקאין נוספות בחדרים אחרים שהגיעו למשקל כולל של 21 גרם.

"לא השתמשנו בקוקאין מאז בלתי נולדה" // צילום: פייסבוק

פרקליטיהם של בני זוג אומרים כי "ההורים מאוד מתוסכלים ומצטערים על שקרה, והם בהחלט למדו את הלקח שלהם". עוד הוסיפו באי כוחם של הזוג ליסיאיוס כי "המקרה אינו משקף את מי שהם באמת". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר