פסטה טראלורו, עדן טבע מרקט, 16-14.90 ש' // פסטה טראלורו, עדן טבע מרקט, 16-14.90 ש'

פסטה לא מה שחשבת

המאכל האיטלקי הלאומי התאזרח בכל רמ"ח סלסוליו • רשתות השיווק מציעות פסטות מכל הסוגים: יבשות, קפואות, מצוננות וללא גלוטן במגוון מרקמים וטעמים • הרתחנו מים, הוספנו קצת מלח, טעמנו - ורצנו לספר

אומרים שלנו יש פלאפל, אז אומרים. אם נציץ אל שולחן המשפחה הישראלי הממוצע, לא נופתע לגלות שאחת הכוכבות הגדולות שמונחת עליו היא הפסטה. 

המאכל האיטלקי הלאומי "התאזרח" כבר מזמן והפך לישראלי בכל רמ"ח סלסוליו. כעת, משגדל סל המוצרים בכל רשתות השיווק והמעדניות, ושלל פסטות בכל הצורות והצבעים מפתות את העין, אין ספק שאיטליה זה כאן ואין צורך להתעכב ארוכות מול מדפי הפסטה בחנויות הדיוטי פרי של רומא ומילאנו. קפיצה קטנה למרכז המסחרי השכונתי - והרי לנו פסטה משובחת ואיכותית.

לאחרונה גדל היצע הפסטות לצרכן באופן משמעותי. מותגים גדולים ומוכרים מציעים פסטה ללא גלוטן, רשתות שיווק מייבאות את השמות והמותגים המובילים מרחבי העולם ומשווקות גם פסטות מצוננות תחת מותג הבית. המעדניות הרבות הפזורות ברחבי הארץ מציעות פסטה טרייה, קפואה וממולאת, והפסטות היפות למראה צרורות באריזות מגרות חושים. השפע מרהיב, ויש בו גם בשורה - הייבוא המקביל וריבוי המותגים מביאים לתחרות מבורכת הן מבחינת האיכות והן מבחינת המחיר. על כן, בציפייה רבה, העמדתי סיר מים רותחים, הוספתי חופן מלח, המתנתי עד לרתיחה, בישלתי וטעמתי אותן. את כולן.

ייבוש מוצלח:

רוסטיקלה

הפסטה של רוסטיקלה מתהדרת באריזה ייחודית ומעודנת ומתגאה בייצור ארטיזנלי (500 ק"ג לשעה, בהשוואה למפעלים תעשייתיים המייצרים עד 7,000 ק"ג בשעה). הפסטה עשויה חיטה איכותית, ועבודת הפיתוח של המוצר משלבת בצורה מדויקת ביותר בין מסורת לחדשנות. כך גם תהליך הייצור עצמו - מה שמכתיר אותה כפסטת בוטיק. הפסטה נראית כ"כרבולת תרנגול" מיוחדת ויפה, השומרת על צורתה בזמן הבישול, והפסטה מתקבלת טעימה ביותר ובעלת מרקם מצוין.

המחיר: בין 25 ל־35 שקלים. להשיג במעדניות ובחנויות המובחרות.

טראלורו

הפסטה היבשה מבית טראלורו משלבת בבצק תוספות של מרכיבים טבעיים, טריים ובעלי ערכים בריאותיים כגון סלמון, בזיליקום, סלק, פטריות פורצ'יני ולימון טרי. היא ססגונית למראה, מיוצרת מ־100% חיטת דורום סמולינה ועוברת תהליך ייצור קפדני בעזרת מכשור המעניק לה מגע מחוספס, המאפשר לרוטב "להיאחז" בה. ואכן הפסטה מתבשלת נהדר, היא בעלת מרקם מצוין וצבעיה נשמרים. מצד שני, כשטעמתי את פסטת הסלמון נוכחתי שעל אף טעמו המרומז של הדג, הוא מוזר ומיותר.

המחיר: 16-14.90 ש', להשיג בכל סניפי עדן טבע מרקט.

ספינוסי

אגף הפסטות במעדנייה אגתה הוא לונה פארק איטלקי. הבעלים מייבאים שלל סוגי פסטה, ובהם Pasta Spinosi מאזור קמפופילונה באיטליה. הפסטה עשויה ביצים טריות הנבררות ידנית וקמח דורום איטלקי מקומי, ומציעה טעמים שונים כגון פסטה שחורה עם דיו של דיונונים, פסטה עם תרד, פפרונירקו (פלפל) וכן פסטה עם פורצ'יני, שטעמתי ומצאתי אותה עדינה ומעודנת - אם כי איני חובבת הז'אנר ומעדיפה את הטעמים ברוטב, ולא בבצק. 

המחיר: 23 שקלים ל־250 גרם. להשיג במעדניית אגתה בתל אביב. 

ללא גלוטן:

ברילה

סידרת הפסטות ללא גלוטן של ברילה כה מוצלחת, עד כי לא פעם מתבלבלים ומחשיבים אותה כפסטה רגילה. הפסטה פותחה בתהליך ארוך ודקדקני והיא מכילה שילוב מאוזן בין קמח תירס צהוב, לבן וקמח אורז, המקנה לה טעם אמיתי שאינו נוטה למתקתקות. הספגטי מתבשל באחידות ושומר על צורתו ומרקמו, ובמבחן טעימה עיוורת לא היה אפשר לזהות כי מדובר במוצר נבדל.

המחיר: 10 שקלים ל־400 גרם. להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המובחרות.

אקספלור קוזין

נכון, פסטה העשויה חיטת דורום היא פחמימה ריקה, אך פסטה המיוצרת מקטניות צריכה להתעלות על הטעם האופייני של הקטנית על מנת להתחרות בשוק. הפסטה של Explore Cuisine, גם היא ללא גלוטן, נראית כמו פסטה ומתבשלת כמו פסטה - אך טומנת בחובה ערכים תזונתיים עשירים וטובים יותר. עם זאת, טעימה של פסטה העשויה עדשים ירוקות שיכנעה אותי כי מדובר במוצר בקטגוריית מוצרי הבריאות שאינו מתגבר על מכשול היעדר הגלוטן, בהשוואה לפסטה מן המניין.

המחיר: כ־13.5 שקלים. להשיג בחנויות הטבע והבריאות וברשתות השיווק המובחרות.

על הקיפאון:

סורג'יטל

הפסטה בעלת השם מיוצרת במחוז אמיליה רומאנה באיטליה, משווקת ברחבי העולם כקפואה ונחשבת לאהובה גם בקרב מסעדנים ושפים. למותג סוגי פסטה שונים ומגוונים, ובהם גם לזניה וקנלוני. אני טעמתי רביולי קטנים וטעימים ממולאים בגבינות ובעשבי תיבול - שילוב מוצלח ביותר. הבצק עצמו דק ועדין, והרביולי מתבשלים במהרה ושומרים על הצורה ועל הטעם.

המחיר: בין 11.90 ל־28.90 שקלים. להשיג בסניפי טיב טעם ובמעדניות המובחרות.

פסטה דה לה קאזה 

פסטה דה לה קאזה היא שחקנית ותיקה בזירה, המייצרת זה שנים פסטה טרייה המשווקת קפואה. על כן חובת ההוכחה והאיכות המונחת על כתפי המותג היא רבה, לנוכח ריבוי השחקנים החדשים. העסק המשפחתי הוא עסק כחול־לבן גאה, שאינו קופא על בצקיו. לצד סוגי רביולי שונים וותיקים נוספו כמה טעמים חדשים, למשל רביולי במילוי ארטישוק - שהוא עסיסי עם מלית נדיבה. טעמו של הארטישוק מרומז, והייתי שמחה למעט יותר ממנו. גם רביולי הערמונים החדש עשיר במרקמו ומתאים מאוד לחך הישראלי.

המחיר: 8.5 שקלים ל־100 גרם. להשיג בחנויות המותג ובמעדניות המובחרות.

תקופת צינון:

שופרסל

כשמותג הבית של הרשת מרחיב את סל המוצרים, אני יודעת כי זוהי בשורה הטומנת בחובה הורדת מחירים. לכן שמחתי לשמוע על סידרת הפסטה הטרייה המצוננת. השמחה גדלה שבעתיים כשהתבשרתי שלא מדובר רק בפסטה ממולאת, שכן כזאת יש לא מעט, אלא גם בחונקי כמרים, בדפי לזניה ובפטוצ'יני טריים. חונקי הכמרים התגלו כטובים מאוד, והילדים אף ציינו כי הפסטה היא "אל דנטה", מה שאומר שהיא עוברת מצוין את תהליך הבישול.

המחיר: 8.90 שקלים ל־300 גרם. להשיג ברשת שופרסל.

פסטה נונה

פסטה נונה מחדשת את ליין הפסטה המצוננת שבו היא מתמחה, ומוסיפה לסל רביולי במילוי ארבע גבינות וסלק ורביולי חצילים וגבינת קשקבל. הללו מיוצרים בפס ייצור חדשני הרשום כפטנט שנרכש באיטליה, והוא בעל טכנולוגיה המדמה עבודת הכנה ביתית כמו שמאמא איטלקייה מכינה. הרביולי טעימים, ויש תחושה של טריות והקפדה על חומרי הגלם. 

המחיר: 23 שקלים ל־400 גרם. להשיג ברשתות השיווק.

1. פוזילי ללא גלוטן, פסטה דה לה קאזה, 8.5 ש' ל־100 גרם2. רביולי גבינה ופטריות, שופרסל, 8.90 ש'

3. פסטה סורג'יטל, 28.90-11.90 ש'

4. פסטה בריאה, אקספלור קוזין, כ־13.50 ש'

5. פסטות במעדניית אגתה בת"א

6. פסטה ללא גלוטן, ברילה, 10 ש' ל־400 גרם

7. רביולי סלק וארבע גבינות, פסטה נונה, 23 ש' ל־400 גרם

9. פסטה רוסטיקלה, 35-25 ש'

צילומים: אנטולי מיכאלו, אסף לוי, מורג ביטן, יח"צ

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו