הקפיצה של מאיר טפירו ממעמד של שחקן למאמן ראשי תהיה כנראה קצרה ביותר. טפירו, שפרש ממשחק פעיל לפני כשבועיים, עומד להתמנות למאמן מכבי אשדוד. הצדדים מנהלים ביניהם מו"מ מתקדם והחתימה כנראה תתרחש בקרוב. טפירו אמור להחליף בתפקיד את צביקה שרף, המאמן הראשון שלו בליגת העל. שרף הביא אותו ב־1994 להפועל ת"א, בעונתו הראשונה של הרכז בליגה הבכירה, בדרך לקריירה של 22 שנים שהסתיימה בגיל 41.
באשדוד בדקו מועמדים רבים ואף התחילו בגדול מאוד עם פנייה לפיני גרשון, שסירב לפנייה. באחרונל, אחרי סידרת שיחות עם כמה מאמנים, הם החליטו לתת את השרביט בידיים של טפירו, למרות חוסר ניסיונו כמאמן. טפירו קשור למועדון בו שיחק בעבר שתי עונות מוצלחות בין 2010 ל־2012 ואף העפיל עם אשדוד לגמר הפיינל פור. ייתכן שבמקביל תמנה מכבי אשדוד מנהל מקצועי. אחרי שטפירו יחתום, תהפוך הפועל ירושלים לקבוצה היחידה בליגת העל ללא מאמן חתום.
טפירו שיחק במהלך הקריירה בהפועל ת"א, הפועל אילת, מכבי חיפה, הפועל ירושלים (שלוש קדנציות), בני השרון, מכבי ראשל"צ, אשדוד, עירוני נס ציונה וסיים את קריית המשחק במכבי קריית גת, איתה הצליח להישאר בליגה בעונה שחלפה. טפירו מדורג במקום ה־12 בקלעי ליגת העל בכל הזמנים עם 5,517 נקודות. הוא היה הראשון בליגת העל שרשם טריפל־דאבל, ובמהלך הקריירה שלו היו לו חמישה כאלו. בנבחרת שיחק 130 פעמים וקלע 1,137 בחמש אליפויות אירופה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו