קפה אינו מסרטן, ואילו דווקא משקאות חמים מאוד עלולים לגרום לכך. כך הודיעה אתמול הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן, המהווה זרוע של ארגון הבריאות העולמי, בפאנל מומחים שעסק בעניין, ויצרה סימני שאלה רבים בקרב חובבי הקפה, התה והמשקאות החמים.
הסוכנות פירסמה אתמול את מסקנתה, שלפיה לא פולי הקפה הם שמסרטנים, אלא טמפרטורות המשקה, וכי שתיית משקאות חמים מאוד עלולה לגרום לסרטן הוושט. אז בוא נעשה קצת סדר בבלאגן:
מהי הטמפרטורה הנכונה לשתות משקאות חמים?
על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, משקאות חמים מאוד (יותר 65-מ מעלות צלזיוס) עלולים להעלות את הסיכון לחלות בסרטן של הוושט. מדובר בכל משקה חם מאוד, החל מהרתחת המים בקומקום לצורך הכנת קפה או תה, וכלה בחימום מרק. צריך פשוט לשתות באופן שאיננו גורם לכווייה - דבר שלרוב אנו פשוט נוהגים לפיו ממילא, על פי התחושה.
בישראל סרטן הוושט אינו שכיח ומרבית המקרים אינם קשורים לשתיית משקאות חמים. זאת בניגוד לארצות שונות שבהן נהוג לשתות משקאות כמעט רותחים, ובהן הסיכון לסרטן הוושט אכן גדול משמעותית.
מה לגבי מזונות מוצקים חמים? הם לא מסרטנים?
לא נאמר דבר לגבי מזונות מוצקים, אם כי בדרך כלל הטמפרטורה של מזונות מוצקים במהלך ארוחה נמוכה יותר. הם מתקררים, ולכן הם כנראה פחות מסוכנים.
ארגון הבריאות העולמי הסיר את פולי הקפה מרשימת החומרים המסרטנים - האם יש המלצות חדשות לכמויות קפה יומיות?
ארגון הבריאות העולמי ציין כי אין קשר בין קפה לסרטן. הקפה אינו מסרטן, אך גם אינו מגן מפני סרטן ולכן, ככל שמדובר בסרטן (ולא במצבים רפואיים אחרים,( אין המלצה לגבי כמות יומית ולמעשה אין מגבלה.
למה הכי כדאי לשים לב בעקבות הנתונים הנוכחיים?
חשוב לזכור כי אחד הגורמים המשמעותיים יותר לסרטן הוושט הוא עישון, ומניעת עישון חשובה לאין ערוך מהקפדה יתרה על טמפרטורת הקפה או התה.
המידע באדיבות פרופ' עידו וולף, מנהל המערך האונקולוגי במרכז הרפואי איכילוב הביא לדפוס: דן לביא
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו