נתקלים בתכנים פורנוגרפיים גם אם לא מחפשים // צילום: Gettyimages (אילוסטרציה) // נתקלים בתכנים פורנוגרפיים גם אם לא מחפשים // צילום: Gettyimages (אילוסטרציה)

מחקר: חצי מבני ה-16 צפו בפורנו ברשת

המחקר החדש שנערך בבריטניה חושף גם כי רבע מבני ה-11 צופים בפורנו, וחלקם כלל לא חיפשו זאת אלא נתקלו בתכנים במקרה

חצי מבני ה-16 ורבע מבני ה-11 צופים בפורנוגרפיה, כך עולה ממחקר חדש. על פי המחקר, שליש מהילדים בגילאי 13-14 שצפו בתכנים הפורנוגרפיים אמרו כי הם רוצים לחקות את ההתנהגות שראו בסרטונים השונים.

בני נוער רבים אמרו כי הם לא חיפשו פורנוגרפיה ברשת, אך נתקלו בה בכל זאת. בין השאר ציינו הילדים כי הם לעתים נחשפים לתכנים האלה דרך הרשתות החברתיות כגון אינסטגרם, סנאפצ'ט ואפילו טוויטר.

המחקר החדש, שנערך על ידי אוניברסיטת מידלסקס, האגודה הלאומית למניעת התאכזרות כלפי ילדים באנגליה ועל ידי נציבות הילדים הבריטית, מתבסס על שאלון מקיף עליו ענו 1,000 ילדים באנגליה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

נציבת הילדים הבריטית, אן לונגפילד, אמרה כי "ילדים רבים שצופים בפורנוגרפיה מרגישים לא בנוח בשל כך". היא הוסיפה כי העובדה שמיליונים צופים בזה מדאיגה, "בין אם הם מחפשים את זה או נתקלים בזה במקרה".

הדו"ח לא מספק עדות לקשר בין צריכת פורנוגרפיה לבין תקיפה מינית. עם זאת, כמה ארגונים טוענים כי צריכת פורנו עלולה להוביל לכך, ומוסיפים כי חינוך מיני ראוי יכול להגן על הילדים מפני פגעי הפורנוגרפיה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו